Special Campers: de vrijheid van de camper en de beleving van autorijden

Manier van reizen past naadloos bij de kenmerken van het ondernemerschap

Wellicht is het een terugkerend ritueel voor onder de kerstboom. Dat in die laatste dagen van het jaar al (voorzichtig) de plannen worden gesmeed voor de zomervakantie van het komende jaar. Het uitwisselen van de meest wilde suggesties is bijna net zo leuk als de vakantie zelf. Het gaat van links naar rechts. Van tropische bestemmingen tot dichterbij huis en van zon en strand naar actief. Wat het vakantiedoel ook is, als je op reis gaat met een gehuurde Special Camper is het gegarandeerd genieten!

De kans is best groot dat je er nog nooit van hebt gehoord, maar het mooie is dat je niet naar de andere kant van Nederland hoeft te rijden om het wonder met eigen ogen te aanschouwen. Je vindt het bedrijf Special Campers namelijk in Olst. Het concept is even simpel als geniaal. Men neme een 4 x 4 (off road) pick-up en als je daar een slaapunit bovenop monteert, dan heb je een Special Camper. De vrijheid van een camper en de beleving van autorijden. Oftewel: het beste van twee werelden!

Ellen en Robin Nijkamp van Special Campers kregen vorig jaar al veel bekijks tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. En de reacties waren dusdanig enthousiast dat de eerste verhuurorders meteen binnenkwamen. De gedachte was natuurlijk om er dit jaar een prachtig vervolg aan te geven. Helaas gooide corona roet in eten. In ieder geval als het gaat om een nieuwe beursdeelname. 

Toch heeft het Olster bedrijf amper stilgezeten met de verhuur van de Special Campers. Zelfs nu de tweede coronagolf steeds hardnekkiger op de deur klopt, zien Robin en Ellen het zonnig tegemoet. “Een groot voordeel van deze manier van reizen is dat je zelfvoorzienend bent. Met dank aan de zonnepanelen kun je wel een dag of drie wildkamperen zonder dat je stroom nodig hebt.”

Winterkamperen

Het stel denkt dus liever in kansen dan in bedreigingen. Eén van die kansen kunnen we omschrijven als winterkamperen. “De 4×4 pick up is een degelijke auto die heel goed door de sneeuw rijdt en het is voorzien van een prima kachel”, stellen Robin en Ellen die uit allerlei berichten afleiden dat de belangstelling voor winterkamperen toeneemt. “Het heeft misschien te maken met corona. Dat mensen hun vakantieplannen in de zomer in duigen hebben zien vallen en dus op zoek gaan naar iets nieuws. Aan de andere kant is het sowieso een geweldige ervaring. Als je bijvoorbeeld naar Lapland rijdt, dan zie je het ene fantastische winterlandschap na het andere. En je kunt misschien ook nog de hand schudden van de Kerstman…”

De Special Campers zijn dus bijzonder geschikt voor iedereen die tijdens zijn vakantie houdt van een ultieme combinatie van romantiek, avontuur en vrijheid. Het zijn de kenmerken die je ook terugvindt in het handboek van het ondernemerschap, dus het stel verwacht zeker uit die hoek ook belangstelling. “En een ondernemer wil tijdens vakantie graag zoveel mogelijk worden ontzorgd, dus in de special camper is een complete uitzet aanwezig. En een opgemaakt bed. Nee, er ligt nog net geen chocolaatje op bed. Wel staat er een flesje wijn in de koelkast, ha ha.”

Special Campers
de Meente 19
8121 EV Olst
info@special-campers.nl
www.special-campers.nl

Delen:

Deel dit artikel!