Stichting Imminkhoeve vraagt faillissement aan

Zorg en Leefstijlhotel Imminkhoeve, al ruim 48 jaar bekend als vakantieoord voor zorgbehoevenden, hoopt op een doorstart.

Stichting Imminkhoeve ontvangt jaarlijks honderden gasten met een beperking, maar heeft door het coronavirus de deuren moeten sluiten. Door het coronavirus is het voor deze kwetsbare doelgroep dit jaar niet mogelijk om te genieten van een vakantie. De gevolgen hiervan zijn voor Imminkhoeve desastreus. Hoewel de zomermaanden normaal gesproken de drukste periode van het jaar is staan de kamers nagenoeg leeg. Ook in het Grand Café van het zorg en leefstijlhotel, sinds vorig jaar geopend voor iedereen, is het rustig. Waar in betere tijden gasten genieten van een gezonde lunch, zijn de tafels nu niet bezet.

Transitie
Eind vorig jaar kondigde Imminkhoeve de transitie naar zorg én leefstijlhotel aan. 2020 beloofde een hoopvol jaar te worden voor Imminkhoeve. Het vakantieoord voor mensen met een beperking, zou zich verbreden en niet meer uitsluitend richten op zorgvakanties. Door de veranderende vraag en ontwikkelingen in de samenleving, werd de behoefte aan een locatie om te werken aan een gezonde leefstijl en herstel steeds groter. Samen met partners uit de integrale zorgwereld, vanuit diverse disciplines, zou Imminkhoeve zich inzetten om mensen te helpen met een gezonde leefstijl. De potentie voor het zorg en leefstijlhotel is enorm. Het coronavirus bevestigt de behoefte aan leefstijlexpertise. Helaas
heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat Stichting Imminkhoeve het nieuwe concept niet voldoende ten uitvoer kan brengen.

Wens op doorstart
De toegankelijke groepsaccommodaties en het zorg en leefstijlhotel is vanaf heden gesloten. Er wordt onderzocht wat er met de boekingen voor de komende periode moet gebeuren. De medewerkers van Stichting Imminkhoeve worden ondersteund door het UWV. Imminkhoeve hoopt vooralsnog dat er een doorstart mogelijk is om de zorgvakanties en het nieuwe leefstijlconcept te realiseren. Directeur Esther van der Kooij:
“Imminkhoeve is een unieke toegankelijke plek in de Benelux die veiligheid en ontspanning biedt voor kwetsbare mensen. Het toegankelijke Vechtdal mag deze unieke aangepaste vakantieplek niet verliezen. We zijn een van de weinige herstelplekken in Nederland waardoor we niet alleen uniek zijn als toegankelijke vakantieplek, maar ook als herstelplek.” Hoewel Imminkhoeve de nadrukkelijke wens heeft een doorstart te maken, moet er een koper gevonden worden die net als Imminkhoeve een doorstart wenst. De curator inventariseert samen met mogelijk geïnter esseerde partijen en de bank of een doorstart tot de mogelijkheden behoort.

Delen:

Deel dit artikel!