Stijlexpert Chanine Krisman helpt vrouwelijke ondernemers professioneel voor de dag te komen

Stijl op Peil versterkt personal branding met kledingadvies

Je bent goed in je werk en dat verkoopt zichzelf… toch? Niet per se, zegt Chanine Krisman van Stijl Op Peil. Ondernemers en professionals moeten regelmatig netwerken, solliciteren of presentaties houden en de eerste indruk kan doorslaggevend zijn. Als visitekaartje van jouw bedrijf maakt kleding deel uit van de personal branding, het specialisme van Chanine.

“Ik wil vrouwelijke ondernemers en professionals met behulp van kleding in hun kracht zetten”, steekt Chanine enthousiast van wal. “Vaak lijkt het alsof ze kleding maar bijzaak vinden. Hun vaardigheden en ervaring spreken toch voor zich? Maar we weten allemaal hoe belangrijk de eerste indruk is. In de eerste paar seconden besluiten mensen wat ze van je vinden. Dus speel daar op in!” 

Kleding als marketingtool

In een persoonlijk traject van vijf sessies komt ze samen met haar klanten tot de kern en leert ze hen om via de outfit hun verhaal te vertellen. Zo laat je zien wie jij bent en waar je voor staat. “Ik gebruik vaak het voorbeeld van een accountant”, vertelt Chanine. “Wat wil een potentiële klant in een nieuwe accountant zien? Betrouwbaarheid en alles strak op orde hebben. En dan zijn versleten jeans niet heel handig. Hoe goed je ook bent, nog voor jullie elkaar de hand geschud hebben, sta je één-nul achter.” Zo bekeken is kleding net zo belangrijk als je LinkedIn-profiel of bedrijfslogo. “Precies, het is personal branding.” Overigens zegt Chanine nooit dat je iets niet of juist wel moet dragen. “Wees altijd jezelf. Maar wel op een manier die bij jou en je bedrijf past, en bij wat je wilt uitstralen. Een accountant hoeft heus niet altijd in een mantelpakje!”

Persoonlijke aanpak 

“Iedereen is uniek, dus maatwerk is de norm. Ik help een passende kledingstijl, de beste kleuren en goede combinaties te vinden. Die elementen samen versterken je uitstraling.” De energieke ondernemer vertelt dat mensen vaak denken dat iedere vrouw met het kleding-gen geboren is, maar de praktijk wijst anders uit. “Kijk, ik heb mijn ideale werk gecreëerd. Alles komt samen. Opleidingen en cursussen, mijn ervaring en mijn liefde voor kleding én mensen,” zegt Chanine, die ook sessies voor groepen zoals winkelpersoneel organiseert. “Maar niet iedereen vindt kleding net zo leuk als ik. Ik vind het mooi om die mensen te helpen zich goed en sterk te voelen voor die spannende presentatie. Of als ik hen kan laten inzien dat je met kleding de wereld kunt tonen wie je écht bent.”

Tijd en geld besparen

Chanine gaat regelmatig op pad met mensen die het niet zelf willen leren maar wel miskopen willen voorkomen. Sommige klanten laten alles aan haar over en bellen als ze iets nodig hebben. Is dit niet duur? “Dat lijkt misschien zo, maar uiteindelijk levert het geld op. Tel maar eens op hoeveel tijd zoeken kost. En combinaties met je bestaande garderobe bedenken. Of online miskopen retourneren. Alle ongedragen kleding in je kast: Zonde geld. Trouwens, ook vintage- en tweedehandszaken hebben juweeltjes! En door mij in te schakelen houden ondernemers tijd over om te doen wat ze écht leuk vinden. Daar gaat het uiteindelijk om!”

Stijl op Peil
Raalte
06 363 231 76
info@stijloppeil.nl
www.stijloppeil.nl

 

Delen:

Deel dit artikel!