Straetus steekt z’n neus weer om de deur in Salland

Kantoorhouder Patrick Nauw: “We zijn terug op het oude nest”

“We zetten weer voet op vertrouwde bodem.” Patrick Nauw slaakt bijna een zucht van verlichting als hij ons welkom heet in zijn nieuwe onderkomen. Een nieuw kantoor in een vertrouwde omgeving. Het moge duidelijk zijn: Straetus is back in business in Raalte!

Misschien is het wel goed om het geheugen even op te frissen. Straetus is een landelijke organisatie die zich via de franchiseformule met dertig regionale vestigingen richt op de incassodienstverlening. Patrick is mede-eigenaar van en directeur marketing binnen de formule en daarnaast verantwoordelijk voor Straetus Vechtdal. “Ja”, ziet hij de gefronste wenkbrauwen over de combinatie vestiging Vechtdal en vestigingsplaats Raalte. “Het kantoor Vechtdal is ooit van start gegaan in Hardenberg, maar ons werkgebied betreft de gemeenten Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Raalte. Ach, het is slechts een toevoeging. De naam Straetus is het belangrijkst.”

Als je kijkt naar de orderportefeuille van Straetus Vechtdal, dan is het logisch dat de keuze nu is gevallen op Raalte, want hier ligt volgens Patrick wel het geografische zwaartepunt. Dus, is het nieuwe kantoor (bedrijfsverzamelgebouw aan de N35, ingang via terrein Durison aan de Almelosestraat) ook een goed moment om weer even de trom te roeren. “Want, onze naamsbekendheid is goed, maar niet iedereen kent al onze diensten.”

In de ogen

Patrick hint met name op het feit dat Straetus weliswaar bekend staat als incassobureau om openstaande facturen te innen, maar dat niet iedereen weet heeft van het fenomeen debiteurenbeheer. “We schuiven steeds meer op naar de voorkant van de onderneming. Door een koppeling met verschillende boekhoudpakketten – dat werkt hetzelfde als bij de bank – zitten we er bovenop bij de debiteuren. De ondernemer heeft er geen omkijken naar en kan zich focussen op de kernactiviteiten. Het betreft hier een stukje maatwerk, want we maken van tevoren wel afspraken hoe we te werk gaan en welke stappen we doorlopen. Reageren we uit naam van de klant of doen we het via Straetus? Doen we wel of niet een belpoging? Dat soort vragen lopen we samen langs. Persoonlijk vind ik dat je telefonisch veel kunt regelen, maar ik ben wel een voorstander van iemand recht in de ogen aankijken.” Het mooie van Straetus is dat je eigenlijk het beste van twee werelden krijgt. Enerzijds het persoonlijke contact via de regionale kantoren en anderzijds het voordeel van een landelijke organisatie. “We beschikken over veel data met betrekking tot betaalgedrag en klanten. Ook kunnen we samen optrekken als blijkt dat er sprake is van gemeenschappelijke debiteuren. En als het op een fysiek huisbezoek in een uithoek van het land aankomt, kun je contact zoeken met het dichtstbijzijnde kantoor. Het is natuurlijk onzin om vanuit Raalte naar bijvoorbeeld Amsterdam te rijden met het risico dat je onverrichterzake weer naar huis gaat”, aldus Patrick die zeker ook wil wijzen op de afdeling legal voor de juiste juridische ondersteuning. “De werkzaamheden lopen dan uiteen van het opstellen van algemene voorwaarden tot speciale dossiers die onze juristen zelf kunnen afhandelen. Indien nodig tot in de rechtbank aan toe.”

 

Straetus   |   Almelosestraat 83-2   |   Raalte   |   088 044 0092   |   vechtdal@straetus.nl   |   www.straetus.nl

Delen:

Deel dit artikel!