Switch nu naar techniek!

Als ik het nieuws moet geloven, ziet het er de komende jaren minder rooskleurig uit voor de bouwsector. Door de regeldruk, gestegen rente en stikstofproblematiek nemen het aantal nieuwbouwwoningen namelijk alleen maar af. Vervelend natuurlijk, maar waarom is de algehele tendens zo negatief? Ik zie het voor ons vak juist heel erg positief in! 

De komende jaren zie ik namelijk vooral veel groei en ongelofelijk veel kansen en uitdagingen. Oké ja, de nieuwbouw zal afnemen, maar voor ons is dit maar een heel klein onderdeel van ons werk. Want kijk eens naar alle bestaande panden, de renovatie en de verduurzaming daarvan. Juist daar valt winst te behalen. En juist daar ligt het meeste werk. Want als we in 2050 energieneutraal willen zijn, dan moeten we nu keihard door.

Er ligt dus genoeg werk, maar tegelijkertijd gaan er veel mensen met pensioen. We staan te springen om vaklieden, om jonge mensen met talent en passie voor ons vak. En dus is er maar één optie: zelf actief nieuwe aanwas creëren. Je kan als installatiebedrijf wel achterover leunen en afwachten totdat je nieuwe collega’s vanzelf bij je aankloppen, maar wij kiezen er bewust voor om hierin zelf initiatief te nemen. 

Wij begeleiden onze leerlingen daarom via ons eigen opleidingsbedrijf: Salland Tech Academy. Wij laten ze hier constant zien hoeveel plezier we uit alle uitdagingen halen, hoe mooi en veelzijdig ons vak is. Er zijn namelijk zoveel verschillende technieken en leergebieden.

Elke dag zien we onze leerlingen verder groeien naar zelfstandigheid. En elke dag genieten wij daar weer van. Want één ding is heel duidelijk: er liggen juist nu volop kansen voor young potentials en mensen die willen switchen naar techniek. Zij zijn de komende jaren verzekerd van een fantastische, uitdagende en afwisselende baan.

 

Hugo Willemsen  |  Willemsen Installatie

Delen:

Deel dit artikel!