’t Salland coaching & advies wil stimuleren én inspireren

Ideale sparringpartner Martine Scholten houdt graag meerdere ballen in de lucht

“Ik wil rust in mijn hoofd en in de tent.” Misschien is er al teveel tijd overheen gegaan als deze ondernemer zich uiteindelijk meldt bij ’t Salland coaching & advies. Maar, de weg naar groei – zowel persoonlijk als van het bedrijf – begint natuurlijk met het besef dat het tijd is om de hulptroepen in te vliegen. In dit geval van Martine Scholten, oprichter en mede-eigenaar van ’t Salland.

Waarom we uit haar goedgevulde portefeuille van opdrachten juist dit voorbeeld destilleren, is omdat het heel goed in beeld brengt wat haar meerwaarde is. Dat is natuurlijk essentieel om op te vallen in een wereld met veel coachings- en trainingsbureaus. Met Martine haal je weliswaar één persoon, maar wel meerdere deskundigheden in huis. In dit specifieke geval begint het met coaching van de ondernemer zelf (wat wil ik nog bereiken en wat is het moment dat ik het estafettestokje doorgeef). Het gaat verder met organisatieadvies en personeelsmanagement (hoe krijg ik meer rust en overzicht en hoe laat ik mijn werknemers het best tot hun recht komen). En het bevat ook het verhaal achter de cijfers (hoe kun je de cijfers gebruiken voor nuttige informatie om het bedrijf beter te laten functioneren). Ze is dus niet alleen erkend trainer en coach, maar dankzij haar leer- en werkervaring als HR-manager (de mens) en controller (de cijfers) tevens de ideale sparringpartner. Vooral voor de kleine en middelgrote MKB’ers die nog niet beschikken over eigen personeelsmanagement. “Ik heb een helikopterview, maar ga zeker niet op de stoel van een arbeidsjurist of accountant zitten. Wel kan ik terugvallen op hun deskundigheid”, geeft ze haar eigen grenzen aan.

DISC-methode

Loopbaancoaching is een groot en onmiskenbaar onderdeel van haar takenpakket. Dat begint met het naar boven halen van inspiratie en het weghalen van belemmeringen. “Het gebeurt regelmatig dat mensen bij me komen met de mededeling dat ze een andere baan willen of geen lol meer hebben in hun huidige functie. Ze lopen ergens tegen aan, maar weten niet goed wat het is. Dit probeer ik samen met hen te achterhalen. Daarbij maak ik onder andere gebruik van de gedragsprofielen uit de DISC-methode. Hiermee krijg je iemands kwaliteiten goed boven tafel en ook of het matcht met de huidige functie.” ’t Salland kent een divers aanbod, maar er is wel een duidelijke rode draad. Martine wil namelijk het beste uit de mens in het bedrijf halen en het benutten van elkaars (werkgever en werknemer) kwaliteiten. “Kortom: coaching op een praktische en laagdrempelige manier” vat ze het samen.

NOW 2.0-regeling biedt extra kans voor loopbaan- en ontwikkeladvies

Ook in coronatijd zijn lichtpuntjes te ontdekken. Zoals de NOW 2.0-regeling waarin geld is vrijgemaakt voor loopbaanadvies en scholing. Onder de noemer ‘NL leert door’ begeleidt ’t Salland ontwikkelingstrajecten waarbij € 700,- per traject wordt vergoed. De subsidiepot van september is al volledig benut, maar de overheid stelt per 1 december opnieuw geld beschikbaar. 

’t Salland coaching & advies
Oude Twentseweg 22
8105 RG Luttenberg
06 388 955 18
martine@tsalland.nl
www.tsalland.nl

Delen:

Deel dit artikel!