Tijs Stob zet Sushi Brothers op de kaart in Raalte

Jonge ondernemer maakt een reuzenstap vooruit

In hartje Raalte is een nieuwe eetgelegen-heid geopend. Aan de Nieuwe Markt 9 heeft ondernemer Tijs Stob een bijzonder restaurant gelanceerd met de formule van Sushi Brothers. Tijs combineert de sushi-bezorgdienst met een fysiek sushi-restaurant en knoopt er ook nog een ijssalon aan vast. 

De hele onderneming is des te opmerkelijker omdat Tijs Stob nog maar zeventien jaar is. “Ja, ik zit nog op school, op het Deltion”, grinnikt hij. “Ik ben nog leerplichtig en kies nu voor de opleiding ‘meewerkend horeca ondernemer’, waardoor ik school en werk kan combineren.” Het avontuur van Tijs begon twee jaar geleden toen hij op zoek was naar een bijbaantje. Met zijn hele vriendengroep ging hij werken bij Sushi Brothers Raalte, vanuit locatie Boei10 op het industrieterrein. Sushi Brothers was al een groeiende keten, opgericht door de tweelingbroers Robert en Alexander Eising, met vestigingen in Deventer, Zutphen en Raalte. Tijs was enthousiast. “Ik wilde meer verantwoordelijkheid, meer helpen, meer leren.” Die vastberadenheid werd snel opgemerkt. “Ik kreeg meer verantwoordelijkheid en de ruimte om te groeien”, vertelt hij. “Nu ben ik zo goed als opgeleid tot teamleider.” En dus wilde hij de stap wel maken om een eigen bedrijf te starten. Op de achtergrond wordt Tijs in het ondernemerschap gesteund door zijn stiefvader Jop van Haaren en Nick Jonkman, allebei bestuurder van Less2Care. Maar daarmee is het verhaal nog niet compleet, want het kersverse sushi-restaurant van Tijs heeft ook een ijssalon. “Dit seizoen verkopen we het ambachtelijke ijs van Gio’s”, zegt Tijs. “Maar de plannen zijn om volgend jaar zelf ijs te gaan produceren op locatie.” 

Vooruitstrevend

Niet dat conservatieve, dat voorzichtige, maar ambitieus, hip en trendy. “Ja, we zijn jonge mensen”, zegt Tijs. “Het is mooi om met elkaar te werken. We willen vooruitstrevend zijn. Wat Sushi Brothers zo uniek maakt? Vergeet het stereotype van vis en rijst”, vertelt Tijs. “Hier draait het om avontuurlijke smaken en creatieve combinaties. Van spicy rollen met ossenhaas tot glutenvrije en vegetarische opties, er is voor elk wat wils. We leveren de lekkerste sushi van Salland, misschien wel de lekkerste sushi van Overijssel. En het beste van alles? Sushi Brothers bezorgt door de hele regio, zelfs in gebieden zoals Heino waar bezorging voorheen niet beschikbaar was.”

Sushi Brothers Raalte biedt vanaf de Marktstraat ‘delivery’ aan door de hele regio. Met een heel scala aan scooters, e-fietsen en hybride auto’s kan het team van Tijs de culinaire creaties bij de mensen thuis brengen. Als je nog niet bekend bent met Sushi Brothers, dan is het de hoogste tijd om kennis te maken. Het restaurant, in het voormalig pand van bakkerij Van der Most, heeft een open keuken met frituur en werkbank, waardoor gasten mee kunnen kijken met de bereiding van de maaltijd. 

Bezoek de vestiging op de Nieuwe Markt 9 in Raalte, dagelijks geopend van 17.00 uur tot 21.00 uur of bekijk het menu of meer informatie op sushibrothers.nl. 

 

Sushi Brothers Raalte   |   Nieuwe Markt 9   |   Raalte   |   0570 241 300   |   raalte@sushibrothers.nl   |   www.sushibrothers.nl

Delen:

Deel dit artikel!