Trots personeel

Hoe kom je als ondernemer aan nieuwe goede medewerkers in een voor veel branches krappe arbeidsmarkt? Zet je eigen medewerkers in, want zij zijn veelal de beste ambassadeurs. Toch? Zij promoten hun werkgever namelijk actief bij vrienden en bekenden en bijvoorbeeld via social media. Dus betrek jouw medewerkers actief bij het zoeken naar nieuwe collega’s.

Sommige bedrijven ondersteunen dit met mooi promotiemateriaal en het geven van cadeaus. Maar vaak levert dit niet meer resultaat op. Wat mogelijk wel kan helpen? Onderzoek of jouw medewerkers trots zijn op het bedrijf.

Misschien vinden jouw medewerkers het wel lastig om een enthousiast verhaal te vertellen over jouw bedrijf, omdat ze misschien iets beloven was ze niet kunnen waarmaken. Of ze vinden het lastig onder woorden te brengen waarom jouw bedrijf de moeite waard is.

Ga de medewerkers helpen om de trots in jouw bedrijf onder woorden te brengen. Vraag of ze trots zijn op het bedrijf. Ga met ze in gesprek en vraag naar concrete voorbeelden. Breng alle verhalen bij elkaar en kiest de mooiste om je trots te uiten.

Wij Sallanders zijn van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Ook zijn we niet echt gewend om elkaar complimenten te geven en trots te delen. Start daarom vandaag nog met het verzamelen van complimenten en word samen trots.

Trotse medewerkers vinden hun organisatie oprecht leuk en zijn bereid zich extra in te zetten voor een bijdrage aan het succes van de organisatie. Een trotse medewerker kost een organisatie niks extra’s, maar levert wel veel op. In deze tijd is dat van onschatbare waarde.

André Duteweert  
www.uitzendbureausalland.nl

Delen:

Deel dit artikel!