Uitzendbureau Salland transformeert naar ‘Het Huis van Werk’

2023: specialisaties, samenwerkingen en nieuwe diensten

Het principe van het arbeidsbureau zou moeten terugkeren, maar wel in een nieuwe vorm. Dat vinden Jan van Heun en André Duteweert van Uitzendbureau Salland. Daarom is hun visie; Uitzendbureau Salland omvormen naar een eigentijds ‘alles-onder-één-dak-bureau’. Met HR-diensten die alles te maken hebben met werk en arbeidsbemiddeling. De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van deze transformatie, die steeds meer vorm krijgt in Het Huis van Werk Salland.

“Uitzendwerk zal altijd blijven, als we het hebben over extra handen bij ‘ziek en piek’. Maar de term uitzendbureau dekt bij ons al lang de lading niet meer”, zeggen Jan en André. “De reis die wij nu met Uitzendbureau Salland maken volgt de behoefte van de kandidaat en de werkgever. Wij zitten midden in die vertaalslag. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld de samenstelling van het team aangepast. Naast vak-consulenten hebben we ook geïnvesteerd in recruiters en een afdeling Job marketing. Daarnaast scholen we onze consulenten voortdurend bij in loopbaanbegeleiding, werving & selectie en coaching. Dat is allemaal intern. Voor de buitenwacht zal de nieuwe positionering het meest zichtbaar zijn in de naamgeving: Het Huis van Werk Salland.”

Het Huis van Werk Salland

In het centrum van Raalte is ‘Het Huis van Werk’ al actief. Als je het pand aan de Domineeskamp binnenkomt, ondervind je het meteen. Je komt thuis. Het is laagdrempelig, er is warmte, gezelligheid, hulp en vooral tijd en aandacht. “Die human touch is belangrijk”, vindt André. “Onze branche en ook de maatschappij is door digitalisering afstandelijker geworden. Wij willen vasthouden aan het persoonlijke contact en de aandacht voor elkaar. We moeten de mens niet uit het oog verliezen.”

In het Huis van Werk kun je zonder afspraak binnenlopen met vragen of wensen. “En niet alleen vragen over uitzendwerk”, benadrukken Jan en André. “Onze dienstverlening is meer dan dat. Wij bieden specialisten aan zoals een arbeidsjurist of job marketeer. Daarnaast zijn we door de krapte op de arbeidsmarkt inmiddels ook actief met ‘nieuwe’ doelgroepen zoals ZZP’ers en de 65plus-markt.”

Uitzendbureau Salland

Een groter pand voor groeiambities

“In april 2023 maken we de volgende stap”, zegt Jan, die in 2010 Uitzendbureau Salland startte. “Dan verhuizen we met onze vestiging aan de Boeierstraat naar Kaagstraat 10. We hebben daar al eerder gezeten maar nu gaan we een groter deel van dat pand huren. Zo hebben we meer ruimte voor onze plannen met ‘Het Huis van Werk Salland’. Net als de vestiging in het centrum, wordt het laagdrempelig en persoonlijk. En ook voor onze opdrachtgevers wordt het een plek om spontaan binnen te stappen, om bij een kop koffie te sparren met consulenten. Onze ambities zijn gericht op een diepere en bredere dienstverlening.”

Opleidingen en trainingen

Met de landelijke transportopleider JobTrans gaan Jan en André een intensieve samenwerking aan. In het pand aan de Kaagstraat creëren ze een lesruimte voor vakopleidingen in transport en logistiek. Zoals vrachtwagenchauffeur C/CE en code 95. Maar ook heftruck-, BHV- en veiligheidstrainingen. “We richten ons samen met JobTrans eerst op de Sallandse markt, maar in de toekomst is uitbreiding zeker een optie.”

 

Een greep uit de dienstverlening van Het Huis van Werk Salland:

• Loopbaanbegeleiding om jobfit te blijven

Werving & selectie voor het invullen van specifieke functies

Job marketing campagnematig zoeken naar kandidaten

Uitzenden & detacheren tijdelijke contracten voor korte en lange tijd

HR dienstverlening alles m.b.t. in-, door- en uitstroom van personeel of re-integratie

Vakopleidingen voor starters, zij- instromers en ervaren medewerkers

 

Het Huis van Werk Salland
Boeierstraat 9/ Domineeskamp 2 Raalte
0572-35 40 50
info@uitzendbureausalland.nl
www.uitzendbureausalland.nl

Delen:

Deel dit artikel!