Van Bruggen Adviesgroep Twente voorziet in breed financieel advies

“Een moderne werkgever investeert in zijn werknemer”

Advies nodig over je hypotheek, je verzekering of je pensioen? Bij Van Bruggen Adviesgroep Twente kun je op één adres terecht voor financieel advies in de breedste zin van het woord. Of je nou particulier, ondernemer of werkgever bent, Hendrik Kooijmans en zijn team zijn er voor al je financiële vraagstukken.

Voor de oplettende lezer: het kantoor van Hendrik Kooijmans heette inderdaad eerst Van Bruggen Adviesgroep Raalte. Sinds vorig jaar heeft hij echter een vestiging in Enschede overgenomen én is hij een nieuw kantoor in Almelo gestart. Een mooie stap natuurlijk, maar daarbij hoorde ook een officiële naamswijziging naar Van Bruggen Adviesgroep Twente. “De drie vestigingen onderscheidden zich vooral door het brede financiële advies”, zo vertelt Hendrik. “We hebben een veel breder aanbod dan alleen hypotheken. Zo kunnen we helpen bij verzekeringen, maar geven we ook financieel advies over zaken als pensioen en het regelen van financiën rondom een overlijden. Daarnaast hebben we ook nog een deel makelaardij.” De keuze voor zo’n breed assortiment is overigens wel een bewuste, zo maakt Hendrik duidelijk.
“Ik verwacht dat steeds meer jonge mensen in de toekomst hun hypotheek lekker zelf online gaan regelen, met dit kantoor wil ik daarom meer bieden dan dat.”

Zorgplicht

Zowel particulieren als ondernemers behoren tot de klantengroep van Van Bruggen Adviesgroep Twente, maar daarnaast helpt het kantoor ook werkgevers met flink wat personeel met financieel advies voor hun werknemers. “Grote bedrijven hebben vaak een HR-medewerker die dit soort zaken oppakt, maar bij de grote groep daaronder blijft het liggen. Zonde, zo vinden wij. We kunnen bijvoorbeeld helpen als je een werknemer hebt die twijfelt of hij/zij al met pensioen kan gaan, want hoe ziet de toekomst er dan financieel uit? Samen zetten we de boel dan op een rijtje. Daarnaast kunnen we ook helpen als je een werknemer hebt met financiële problemen. Wij duiken dan in zaken als de hypotheek, maar we nemen daarnaast ook een budgetcoach in de armen”, zo vertelt Hendrik. “Ook zien we veel werknemers die bij hun werkgever geen pensioen opbouwen en geen idee hebben hoe dit precies zit. Mijn advies? Geef één keer een uitgebreide uitleg over de pensioenopbouw en maak duidelijk welke zaken je werknemers zelf moeten regelen. Geef daarnaast wat eventuele aandachtspunten mee of verwijs ze door naar een financieel adviseur.” 

Wat Hendrik betreft zou het sowieso goed zijn als meer werkgevers hun personeel financieel advies zouden aanbieden. “Een moderne werkgever investeert in zijn werknemer, hulp bij financiële zaken is daar ook onderdeel van. Er zijn zeker bedrijven die daar actief mee bezig zijn, maar wat mij betreft nog te weinig. Gek eigenlijk, want een werkgever kan heel wat tijd en aandacht besparen door dit soort zaken uit te besteden. Hij kan lekker tijd aan zijn bedrijf besteden, maar tegelijkertijd is zijn personeel wél verzekerd van deskundig advies. Win-win, toch? Ik denk dat je dit echt moet zien als zorgplicht naar je medewerkers. Extra pluspunt: je straalt iets uit naar je personeel en dat doet weer veel met de loyaliteit naar jou als werkgever. Dat is ook best wat waard in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt.”

Van Bruggen Adviesgroep Twente
Koestraat 20
8102 CA Raalte
0572 745 680

twente@vanbruggen.nl
vanbruggen.nl/twente

Delen:

Deel dit artikel!