Van ondergeschoven kindje naar blikvanger van de onderneming

Bedrijfsinrichter Haarco helpt Veldhuis Media aan professionele uitstraling

Tien jaar lang investeerden directeuren Oscar Jager en Erwin de Lange van Veldhuis Media elke eurocent in hun bedrijfspand aan de Kanaaldijk Oostzijde in Raalte. Althans, het ging naar de optimalisering van zaken als drukproces en logistiek. Logisch, want achter die deuren moet de omzet worden gemaakt. “De inrichting was lang een ondergeschoven kindje”, erkent Jager.

Dat beeld is honderdtachtig graden gedraaid. “Tja, we komen natuurlijk regelmatig in het land om onze stakeholders te bezoeken. Je ziet hoe het er dan bij hen uitziet en op enig moment komt dan het moment dat je elkaar aankijkt en tot de conclusie komt dat het bij ons wel heel erg gedateerd is.”
Het werd dus tijd om de professionele uitstraling van de werkvloer door te trekken naar de andere ruimten in het bedrijfspand. Met hulp van Haarco uit Raalte hebben entree, toiletgroepen en directiekamer een ware metamorfose ondergaan. Voor dit proces is de woning- annex bedrijfsinrichter samen opgetrokken met een binnenhuisarchitect en managementassistent Sandra Riezebos van Veldhuis Media. De belangrijkste opdracht was om buiten en binnen beter op elkaar te laten aansluiten. In een eerder stadium was namelijk al de voorgevel van het pand gerestyled. “De goede samenwerking en de geleverde kwaliteit heeft er inmiddels ook al toe geleid dat ik thuis ook een vloer van Haarco heb liggen”, geeft Sandra aan.

Modern en warm

Natuurlijk moest de aanleg van de nieuwe inrichting niet ten koste gaan van de bedrijfsvoering. Dat is ook de reden dat het oorspronkelijke idee van de gietvloer naar de achtergrond is verdwenen. “We hebben uiteindelijk gekozen voor een grijze pvc-vloer die in het weekend kon worden gelegd. Dan gaat het dus niet ten koste van de traffic en behouden we toch min of meer dezelfde uitstraling. Twee vliegen in één klap dus.”
Met de aanleg van de pvc-vloer was Haarco (letterlijk) verantwoordelijk voor het nieuwe fundament en zorgde het tevens voor de finishing touch met inbetween gordijnen en lamellen. Het moet worden gezegd: modern en warm smelten in dit bedrijfspand prachtig samen. “We krijgen echt veel positieve reacties”, kopt De Jager de voorzet binnen. “Het voldoet prima aan het uitgangspunt van een professionele uitstraling.”

Haarco heeft van oudsher een stevige reputatie in de markt van woninginrichting, maar Huub ter Haar en zijn team timmeren steeds meer aan de weg om ook in het zakelijke segment een stevige voet tussen de deur te krijgen. Daar lijken ze aardig in te slagen. “We zijn voor zeventig procent actief voor particulieren en hebben zeker de ambitie om het aandeel zakelijk uit te breiden, maar niet ten koste van alles. Soms schrijven we bewust niet in voor een opdracht, omdat we elke opdracht met zorg willen uitvoeren en uitsluitend kwaliteit willen leveren. Het mooie is dat ook de medewerkers er zo over denken. We willen echt goed advies geven, de tijd kunnen nemen om de ruimte in te meten en nazorg te bieden.”

Haarco
Marktstraat 23
8102 CH Raalte
0572 – 35 34 85
info@haarco.nl
www.haarco.nl

Delen:

Deel dit artikel!