Van schuur bij woonhuis tot gloednieuw pand op industriegebied

JRV Products maakt professionaliteitsslag met nieuwbouwpand

Alfons en Marlien Boerdijk glimmen van trots als ze door hun gloednieuwe en duurzame bedrijfspand op het industriegebied in Raalte lopen. En terecht ook, want wat een mooie stap heeft JRV Products gezet! Met het nieuwe pand stralen ze één en al professionaliteit uit, precies zoals het bedrijf graag wil.

Het pand van JRV Products ruikt nog gloednieuw als de twee eigenaren ons rondleiden. Vier weken geleden is de groothandel in bevestigingsmaterialen en gereedschappen definitief verhuisd van de schuur bij het woonhuis van de familie Boerdijk naar dit grote nieuwbouwpand.

Het ruime magazijn draait, de nieuwe afhaalbalie is klaar voor gebruik en ook de kantine is met een fotobehangetje en wat bistrotafeltjes gezellig gemaakt. “We zijn er allemaal heel blij mee”, zo vertelt Alfons. “Met de verhuizing hebben we ook een kwaliteitsslag in ons magazijn gemaakt. We coderen alle inkomende artikelen en scannen alle uitgaande artikelen voordat de bestellingen worden ingepakt. De controle op juiste levering en correcte voorraden is hierdoor sterk toegenomen.” Marlien vult aan: “Daarnaast brengt dit nieuwe pand ook privé rust. Doordat we in onze schuur zaten, liepen werk en privé dwars door elkaar. De kantine van ons bedrijf was bijvoorbeeld gewoon in onze keuken. Nu ga je aan het eind van de dag écht naar huis.” Wie het gloednieuwe pand ziet, kan zich amper nog voorstellen dat er sprake was van een eenmanszaak toen Alfons – toen nog alleen – het bedrijf in 2008 kocht. “Ik had altijd de ambitie om ooit een eigen bedrijf te beginnen. Op mijn 45e dacht ik: het is nu of nooit. Door mijn achtergrond in de techniek, ontstond al snel het idee voor een technische groothandel. Ik kon vanaf nul beginnen, maar in deze branche had ik geen contacten. Door iets bestaands over te nemen, stond er in ieder geval een mooie basis om op voort te bouwen.” De gouden kans bood zich aan, in Brabant. Ver weg, maar daarin zag Alfons juist een voordeel. “We hadden daar onze bestaande klanten, maar hier in de regio was er nog geen historie. Dat konden we helemaal zelf invullen.” Alle voorraden werden naar het magazijn in Heino verplaatst en vanuit daar ging hij dagelijks heen en weer naar Brabant om klanten te bedienen. “Soms voor slechts één doosje schroeven, maar daardoor zagen de mensen mij wel. Diverse klanten uit die tijd zitten nog altijd bij ons.”

Voor de toekomst

Inmiddels werken er 5 mensen in het bedrijf en is er een moderne webshop die rechtstreeks is gekoppeld aan de backoffice. Ook particulieren kunnen hier bestellen, maar JRV Products richt zich voornamelijk op bedrijven in de industriesector. Dit doen ze met bevestigingsmaterialen, maar ook met alle benodigde gereedschappen en machines om de bevestigingsmaterialen te verwerken. Zo is JRV Products de officiële regiodealer van Milwaukee powertools en SONIC handgereedschappen. Daarnaast richt het bedrijf zich ook op het op maat maken én plaatsen van RVS staalkabels voor balustrades, trappen en railingen. Voor het Project Marconi plaatsten ze bijvoorbeeld staalkabels langs de kust in Delfzijl. “Mooi dat wij zo’n prachtig project als ‘klein’ bedrijfje mochten doen”, vertelt Alfons. Het benadrukt nog maar eens de groei van JRV Products, al is het nieuwe pand daarvan natuurlijk het ultieme bewijs.
“We groeien nog elk jaar, maar daardoor groeiden we wel langzaam uit ons jasje. We moesten óf helemaal verbouwen óf een ander pand gaan zoeken.” Zo kwam het echtpaar op het nieuwe industriegebied in Raalte uit. “Een keuze voor de toekomst, want daar zitten we op een goedbereikbare locatie dichtbij bedrijven. Het pand is toekomstbestendig, maar straalt ook iets uit.” Marlien lacht:
“Ja, ik kan me voorstellen dat mensen voorheen weleens dachten: ‘goh, wat amateuristisch’. Dat was het zeker niet, maar zo oogde het misschien wel. Klanten zaten immers gewoon bij ons aan de keukentafel en konden binnenlopen om wat af te halen.”
Alfons: “Ja, maar dat onderscheidde ons juist ook van de grote bedrijven in de branche. Wij kennen onze klant, weten hoe ze georganiseerd zijn en welke materialen ze graag gebruiken.
Die persoonlijke benadering vinden we belangrijk, dat verandert niet met ons nieuwe pand. We zijn professioneel, maar niet afstandelijk. Groeien is natuurlijk leuk, maar nooit ten koste van kwaliteit en persoonlijk contact. Dat hebben we ook meegekregen van de oorspronkelijke eigenaar. Hij is inmiddels 79 jaar, maar we proberen elkaar nog minimaal één keer per jaar te zien. Elke keer verwondert hij zich weer. ‘Jullie hebben nog meer dan de vorige keer!’, zegt hij dan. Mooi om te zien hoe trots hij is dat zijn bedrijf nog bestaat. Extra mooi dat hij de opening van ons nieuwe pand heeft verricht. Zo is de cirkel rond.”

JRV Products
Ampèrestraat 6
8102 PN Raalte
0572 366 246
info@jrvproducts.nl
www.bevestigingsmateriaal.nl

Delen:

Deel dit artikel!