VERder Organisatiecoaching helpt jou en jouw organisatie graag VERder

Erna Veldkamp maakt eindelijk haar vliegende start

Is er in jouw bedrijf stroeve communicatie? Of heb je het idee dat het werk efficiënter kan? Of zijn er belemmeringen in de stroomlijning van de werkzaamheden? Roep dan gerust hulp in van de ervaren bedrijfscoach, Erna Veldkamp van VERder.

Het is de korte versie van wat Erna Veldkamp voor een organisatie kan betekenen en waar zij iets cruciaals kan veranderen in een bedrijf. Is ze een organisatiecoach? Een procescoach? Een bedrijfscoach? “Bij het woord coach denk je misschien aan iets zweverigs, maar dat ben ik absoluut niet”, zegt de 54-jarige ondernemer. “Ook bemoei ik me niet met het inhoudelijke werk van een bedrijf, ook niet zozeer met individuen, maar meer met de bedrijfsvoering. En dan specifiek gericht op de samenwerking tussen mensen. Dat kan soms stroef gaan, of té gezellig zijn en daardoor niet efficiënt. Als bedrijfscoach kijk ik met een frisse blik naar een organisatie en benoem ik knelpunten binnen een team of binnen een groep medewerkers. Ik coach hen dan. En soms moet ik een directeur begeleiden, of een manager, zodat diegene weer beter het beste uit de medewerkers kan halen.”

Erna zorgt, kortweg gezegd, voor meer stroomlijning in een bedrijfsproces. Hoe dan? “Eerst wil ik weten wat de missie en visie is van een bedrijf. Vervolgens breng ik in kaart hoe de situatie is en hoe de medewerkers in de wedstrijd zitten. Natuurlijk is dat afhankelijk van het probleem en het doel van de opdracht die ik krijg. Ik maak dingen bespreekbaar, soms moet ik mensen een beetje uit de tent te lokken. Ingesleten patronen zijn soms een belemmering. Of worstelt iemand met een taak, terwijl een collega die taak graag op zich neemt. Als dingen niet uitgesproken worden, zorgt dat voor drempels in de samenwerking. Die hobbels probeer ik weg te nemen, zodat het bedrijf vloeiender, beter en efficiënter gaat functioneren. Mensen willen trots zijn op hun werk, doen wat ze het liefste doen, maar kunnen vaak slimmer samenwerken.”

Daadkrachtig

Erna heeft een groot inlevingsvermogen, veel ervaring en een ondernemersgeest. Ze staat daadkrachtig in het leven, waarin ze niet altijd de wind mee heeft gehad. De zorg voor haar gezin en haar gehandicapte dochter hadden de afgelopen vijftien jaar absolute prioriteit. Haar werk als ‘teamcoach en strateeg bedrijfsvoering’ bij de gemeente Raalte was al die jaren soms zwaar maar tegelijkertijd een baken van inspiratie en zekerheid. En nog steeds. “Maar nu heb ik meer ruimte in mijn leven en ben daarom nu met ondernemen gestart. Het leven is zo gelopen. Ik zie mezelf als een laatbloeier.” En wat is het leuke van haar werk voor haar klanten? “Het resultaat. Ik maak mezelf uiteindelijk overbodig. De veranderingen of oplossingen komen namelijk uit een organisatie zelf, niet van mij. Ik help ze te stroomlijnen in de communicatie en bij de uitvoering van de werkzaamheden, maar uiteindelijk doen de mensen het zelf en kan ik het loslaten. Dan is alleen af en toe bijpraten nog nodig, noem het een onderhoudsbeurt. Kortom, met mijn bedrijf breng ik mensen in beweging en help ik de organisatie VERder.”

VERder Organisatiecoaching en training
Raalte
06 134 885 20
verder-coaching@outlook.com
www.verdercoaching.nl

Delen:

Deel dit artikel!