Verdien geld met jouw financieringsaanvraag!

Rating Finance Consultants helpt ondernemers bij financieringsvraagstukken

Ondernemers en zeker de eigenaren van kleine bedrijven zijn het gewend solo ‘op oorlogspad’ te gaan. Bij een financieringsvraagstuk wordt hooguit de accountant ingeschakeld, maar daar blijft het bij. Een gemiste kans, vindt Martijn Smit van Rating Finance Consultants. Je loopt namelijk het risico de financiering mis te lopen of in ieder geval niet de beste voorwaarden te krijgen. Kom als ondernemer dus van die apenrots af en schakel een expert als Rating in!

Rating Finance Consultants is een in Oldenzaal gevestigd financieel adviesbureau dat ondernemers bij staat als het gaat om financieringsvraagstukken en bedrijfsovernames. Geboren en getogen Raaltenaar Smit is naast collega’s Wim Heemstra en Edwin Arens de aangewezen contactpersoon om het bedrijfsleven in Salland op weg te helpen. In het ideale scenario wordt hij vanaf het begin bij het proces betrokken.

De uitdaging is er echter zeker ook wanneer hij wordt ingeschakeld voor een second opinion. “Wordt een goed verhaal afgewezen, dan bel ons maar. Als financierings- en overnamespecialisten zien we dingen die een ander niet ziet. Bovendien kunnen wij beschikken over andere financieringspartners dan alleen banken. Zo heeft Rating bijvoorbeeld de beschikking over een groot netwerk van vermogende particulieren.”

Droom om zeep?

Financieringsvraagstukken zijn natuurlijk heel breed. Een paar mooie en recente voorbeelden waar Rating een belangrijke rol heeft gespeeld is de nieuwbouw van Mint Interieurs in Raalte en de grootschalige verbouwing van Seine Wonen in Heino. Ook het toekomstperspectief voor Bökkers Mölle ziet er na interventie van Rating een stuk beter uit. “Bij sommige ondernemers in Salland zit ik op de mobiele telefoon echt onder de speed dial knop”, zegt hij lachend.

Neemt hij eigenlijk elke opdracht aan? “Nee, zeker niet”, stelt de contactpersoon voor Salland. “Als ik er geen vertrouwen in heb, doe ik het niet. Ik heb het ook wel meegemaakt dat ik in de ogen van de ondernemer zijn droom om zeep help. Vervolgens staat hij driekwart jaar later weer op de stoep met een geheel ander en creatief plan. En toont hij zijn blijdschap omdat het eerste terecht is afgeketst en dat we nu wel het vertrouwen hebben.”

Als financieringsspecialist is Smit tevens bedrijfsadviseur en vaak ook een vertrouwenspersoon van ondernemers. Dan kan een goed gesprek ook ineens leiden tot een prachtig advies en een mooie besparing: “Een ondernemer gaf bijvoorbeeld vrij veel geld uit aan huur van een bedrijfspand, want hij vermoedde dat koop niet haalbaar was. Toch waren we in staat om met een goed verhaal naar de bank te stappen en hebben we hem aan een passende financiering kunnen helpen. Als relatief jonge ondernemer was hij ineens in het bezit van een eigen pand en een mooi appeltje voor de dorst. Ook kreeg hij een lagere rente en een jaarlijkse kostenbesparing van 38.000 euro per jaar t.o.v. de huidige huur in de schoot geworpen. Tel uit je winst!”

Delen:

Deel dit artikel!