Villa4Life wil geen dertien in een dozijn bouwbedrijf zijn

Marion Maatman uit Raalte gaat Heetense onderneming naar hoger niveau tillen

Je kunt het gemakkelijk roepen: wij zijn anders dan andere bouwbedrijven, maar aan de bewijslast schort het vaak nog wel eens. Villa4Life heeft echter totaal geen moeite om aan te tonen dat het zich wil onderscheiden. Het laatste bewijs is de aanstelling van de nieuwe directeur. In de zoektocht naar een geschikte kandidaat is Bouwgarant aannemer Villa4Life uitgekomen bij Marion Maatman uit Raalte. Een vrouw in een mannenwereld en ook nog zonder directe ervaring in de bouw…

Sommigen denken nu misschien ‘als dat maar goed gaat’, maar Villa4Life is natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan. Het Heetense bouwbedrijf wil naar een hoger niveau en is daarvoor op zoek gegaan naar een verfrissende blik van buiten. De keuze is gevallen op een Sallandse met wortels in de Achterhoek. Ze heeft een grote passie voor wonen en bouwen, een rugzak vol managementervaring (internationaal en commercieel) en een grote deskundigheid op het gebied van communicatie. “In de afgelopen vijf jaren is bewezen dat Villa4Life bestaansrecht heeft. Nu is de tijd gekomen om het uit te bouwen”, aldus Marion Maatman.

Zoals de naam al doet vermoeden, bouwt Villa4Life woningen voor het hogere segment. Anders dan de traditionele bouwbedrijven neemt het bedrijf de verantwoordelijkheid voor ontwerp, realisatie én onderhoud. Dat geeft dus een andere dimensie aan bouwen. “Het onderhoud is voor ons een heel belangrijk item. En daarin gaan we ver, want het onderhoudsplan voorziet in het netjes houden van de tuin en op termijn het schilderwerk en vervanging van installaties. Andere bedrijven bouwen een huis en that’s it. Bij Villa4Life krijg je er een pakket bij. Als de woondroom eenmaal is gerealiseerd, is het zaak om de droomwoning in stand te houden”, brengt ze het fraai onder woorden.

Marion Maatman benadrukt de onafhankelijke positie van Villa4Life. De koers wordt echt bepaald door de wens van de klant. “Het is mijn taak de juiste beleving boven tafel te krijgen en de meest geschikte personen en onderaannemers bij elkaar te brengen. Je kunt er zeker van zijn dat het stuk voor stuk specialisten zijn en dat we er bovenop zitten om de prijs-kwaliteitverhouding en de planning te bewaken”, aldus de Raaltese die benadrukt dat Villa4Life ten allen tijde de rol van hoofdaannemer blijft vervullen en dus ook de financiële verantwoordelijkheid draagt.
Ze gaat als een soort spin in het web fungeren en de contacten onderhouden met enerzijds de klant en anderzijds de specialisten op de bouwplaats. Op haar visitekaartje zou net zo goed de titel bouwregisseur kunnen prijken, want dat brengt haar taak misschien wel het best onder woorden. “Het is de bedoeling dat ik de klant door het bouwproces leid. De opdrachtgever heeft vaak geen tijd om al die gesprekken met diverse bouwpartners te voeren. Ze willen het gewoon goed geregeld hebben en er geen werk mee hebben. Ik heb de regie en ook als het ergens fout gaat – niemand is zonder fouten – gaan we daarover communiceren. Naast kwaliteit en duurzaamheid is transparantie namelijk één van de kernwaarden van Villa4Life.”

Haar kracht en onderscheidend vermogen ligt dus vooral op het gebied van communicatie. “Ik investeer graag in duidelijkheid aan de voorkant. Dan zijn de verwachtingen over en weer afgestemd. En ik zie het als mijn taak om de klant gedurende het bouwproces in begrijpelijke taal op de hoogte te houden en hem optimaal te begeleiden.”

Delen:

Deel dit artikel!