Wagenmans Wonen en Slapen ziet mooie kansen voor doorontwikkeling naar zakelijke markt

Nieuwe uitstraling voor vertrouwd adres in wonen en slapen

“Goh, we hadden niet kunnen bedenken dat het van binnen zo mooi is.” Het zijn van die verbaasde reacties die ze bij Wagenmans Wonen en Slapen wel eens horen uit de mond van debuterende bezoekers. Wat ze eigenlijk bedoelen te zeggen, is dat de buitenzijde van de woninginrichter qua uitstraling niet overeenkomt met hoe mooi het binnen is. Dat was voor het familiebedrijf mede aanleiding voor een grootschalige aanpak van het aangezicht. Het resultaat mag er zijn. En als kers op de taart is ook een nieuwe huisstijl gelanceerd.

Voor ons zit een tevreden Bas Wagenmans, samen met broer Joris en zus Aukje eigenaar van het familiebedrijf. “Jarenlang hebben we geïnvesteerd in de binnenkant van de showroom. Daar hebben we vooral sfeer gecreëerd door onder andere met verlichting te spelen en kritisch te kijken naar vloeren, indeling en natuurlijk de collectie. Nu was het tijd om buiten aan te pakken. Een nieuw visitekaartje voor de regio. Kortom, het was tijd om buiten een verlengstuk van binnen te maken.”

Het nieuwe exterieur moest eigenlijk vorig jaar al zijn gerealiseerd, maar zoals bij vele plannen gooide de coronapandemie roet in het eten. Voor de specialist in wonen en slapen brak een rare periode aan. Of het was letterlijk stilstaan vanwege een gedwongen sluiting. Of het was het gevoel dat je continu een marathon moet lopen omdat iedereen ineens is gefocust op binnen en meer met woninginrichting bezig is.

Modern bedrijf

Het najaar van 2021 was hét moment om door te pakken. Dat moment is goed gekozen, want in de feestmaand december straalt Wagenmans Wonen en Slapen als nooit tevoren. Met uitgekiende (sfeer)verlichting en de nieuwe look and feel waarbij de kleuren wit, zwart en brons domineren. Ook het nieuwe beeldmerk – een fraai gestileerde en ronde W – is prominent aanwezig. “We hebben misschien wel de naam behoudend en degelijk te zijn, maar dat beeld klopt niet met de werkelijkheid. Weliswaar zijn we geen trendsetter, maar wel degelijk een modern bedrijf. De nieuwe buitengevel en huisstijl doen meer recht aan wat we willen uitstralen.” Wagenmans Wonen en Slapen heeft z’n wortels diep in de Sallandse bodem en heeft daarom gekozen voor de samenwerking met diverse bedrijven uit de regio. Dan hebben we het over The Citadel Company (ontwerp), Mensink (bouw), Boeve (stucwerk gevel), Lenferink Lemelerveld (schilderwerk), Technoprint (gevelreclame), Leerkes (gevelverlichting), Roelofs (straatwerk en beplanting). Maar ook met Kwestie van Inhoud en Perfecto Mundo voor respectievelijk de communicatiestrategie en het ontwerp van de huisstijl.

Het meer moderne uiterlijk past ook beter bij het streven van Wagenmans Wonen en Slapen om zich door te ontwikkelen tot specialist voor de zakelijke markt. “We blijven onze drie pijlers (wonen, slapen en vloeren/raambekleding) handhaven. Daar ligt ons bestaansrecht. Maar met ons huidige team zien we ook veel mogelijkheden in het bedrijfsleven. Aan de voorkant bieden we een goed en afgewogen advies en aan de achterkant hebben we de vaklieden om alles ter plekke in te richten. Advies, samen plannen en concepten maken en plaatsen. Dat is pas ontzorgen!”

Wagenmans Wonen en Slapen
Weerdhuisweg 1
Lemelerveld
0572 371 273
info@wagenmanswonen.nl
www.wagenmanswonen.nl

Delen:

Deel dit artikel!