Wagenmans Wonen & Projecten vindt balans tussen praktisch en sfeervol!

Het is ooit onderzocht én bewezen dat een goed klimaat een wezenlijke bijdrage levert aan het terugdringen van het ziekteverzuim op de werkvloer. Het zou interessant zijn om dat ook eens te onderzoeken voor het aspect sfeer. Nee, dan hebben we het niet over de onderlinge verstandhouding tussen medewerkers, maar over een sfeervolle omgeving waarin iedereen tot een optimale werkprestatie komt. Bas Wagenmans van Wagenmans Wonen & Projecten is overtuigd dat hij de juiste balans kan bieden tussen praktisch, werkbaar maar ook sfeervol!

Wagenmans Wonen, de woninginrichter in Lemelerveld met een showroom van maar liefst vijfduizend vierkante meter, richt zich als familiebedrijf al meer dan tachtig jaar op de consumentenmarkt. En er is geen enkele intentie om dat te veranderen. Wel is het familiebedrijf steeds vaker actief voor het bedrijfsleven, hotels en restaurants, ondernemers in toerisme en recreatie en (zorg)instellingen.

“Het grote voordeel van Wagenmans Wonen & Projecten is dat we alles kunnen bieden op basis van een uitgebreid inrichtingsplan. Met daarin ideeën voor de vloer, wanden, raambekleding en het meubilair, maar ook voor het gebruik van kleuren, vormen en verlichting. En je kunt het bij ons in de showroom allemaal ook zien en voelen. Bovendien zijn we financieel een aantrekkelijke keuze omdat we alles in eigen huis hebben. Van ontwerp tot uitvoering.”

Sfeer en beleving

Bas Wagenmans houdt de optie open dat Wagenmans Wonen in de toekomst wordt uitgebreid met een tak speciaal gericht op de projectontwikkeling. Ook in Salland nemen namelijk steeds meer bedrijven afscheid van het koele, zakelijke interieur. Ze willen sfeer en beleving. Dat is mooi te zien bij de complete inrichting van groepshotel de Maathoeve in Heeten en de nieuwe kantine van Nijhof Installatietechniek in Broekland met loungebanken en statafels en heel veel sfeer. Wagenmans doet zijn uiterste best om het woord projectinrichting te vermijden. “Met zes stoffeerders in dienst nemen wij liever geen klussen aan waarbij je duizenden meters pvc-vloer moet leggen. We geven de voorkeur aan kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dat is ook de reden dat we vaak samenwerken met partners uit diverse sectoren zoals schilders, installateurs, keukenbedrijven, etc.”

Out of the box

Soms vind je die samenwerking heel dicht bij huis of zelfs in eigen huis zoals bij kunstenares Maureen Knobben. De in Raalte getogen levenspartner van Bas Wagenmans staat inmiddels in de hele wereld bekend om haar bijzondere kleurgebruik voor haar schilderijen en sculpturen. Bas en Maureen hebben dan ook samen, ieders op zijn/haar eigen terrein, vele creatieve ideeën op het gebied van aankleding, kleur en inrichting. “Het versterkt elkaar op een hele mooie manier”, zegt het stel dat de samenwerking graag illustreert met een praktijkvoorbeeld. “Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte. De opdracht was duidelijk: vier hotelkamers opnieuw inrichten om een hippere doelgroep aan te trekken waarbij wij de vrije hand kregen om out of the box te denken. Het resultaat: vier bijzondere kamers met dezelfde stijlkenmerken maar in totaal verschillende kleuren. Als je een kamer binnenkomt, krijg je echt het ‘Wow-effect’. Het was onze eerste samenwerking en het smaakte meteen naar meer.” De Twentse uitbundigheid en Sallandse nuchterheid smelten als het ware samen in een kunstzinnige mix bij de inrichting van een zakelijk interieur. De lat ligt daar natuurlijk nog een stukje hoger als het gaat om een exclusief visitekaartje naar de buitenwereld.

Persoonlijk advies

Bij Wagenmans Wonen & Projecten begint het proces altijd met een gedegen advies waarbij de adviseurs echt de tijd nemen om zich te verdiepen in de klant. Het ‘mooiste’ voorbeeld was wel dat Bas zelf door een ongeval zeven jaar geleden terecht kwam in Revalidatiecentrum De Vogellanden in Zwolle. “Ik heb er drie maanden gelegen en voor mijn gevoel paste de werkzaamheden van die fantastische mensen daar niet bij de kille en wat oubollige uitstraling van het interieur. Op mijn laatste dag heb ik een brief achtergelaten voor de directrice dat ik graag eens wilde meedenken hoe we het interieur eigentijdser en sfeervoller konden maken. Het resulteerde erin dat we in fases drie verpleegafdelingen hebben aangepakt. Een emotionele, maar prachtige klus. Niet alleen het personeel maar ook de patiënten waren blij met het eindresultaat!”

Wagenmans Wonen & Projecten
Weerdhuisweg 1
8152 AW Lemelerveld
0572 371 273
info@wagenmanswonen.nl
www.wagenmanswonen.nl

Delen:

Deel dit artikel!