Wantix LED helpt Omnihuus Mariënheem aan LED-verlichting

Raalter Uitdaging gaat als een speer * Al meer dan zestig geslaagde matches

“Pang!” Daar knapte afgelopen winter weer een TL-lamp in het Omnihuus van Mariënheem. Met bijna de helft aan kapotte lampen moest er wel wat gebeuren om te voorkomen dat de bezoekers helemaal in het donker komen te zitten. Zeker ook omdat de verlichting nog stamt uit begin jaren’80 toen de Rabobank – nog steeds eigenaar van het pand – er was gehuisvest. LED was het toverwoord, maar de financiële bomen van de stichting reiken bepaald niet tot in de hemel. Toen herinnerde Fons Bruggeman zich een presentatie over de Raalter Uitdaging tijdens een vergadering van Plaatselijk Belang.

Daar vertelde kartrekker Henny Zomer over de mogelijkheden van de Raalter Uitdaging waarbij een werkgroep probeert om maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven aan elkaar te koppelen. “Toen dacht ik bij mezelf: niet geschoten is altijd mis”, vertelt Bruggeman die al vanaf het begin bij het Omnihuus is betrokken. “Wij richten ons op het bewaren van historisch materiaal en het vergaren van nieuwe feiten voor het dorp. Eigenlijk zijn we zowel een dorpsarchief als een historische vereniging en we hebben een permanente tentoonstelling.”
Het Omnihuus zette hoog in bij de Raalter Uitdaging: vervanging van alle oude TL-lampen door duurzame LED-verlichting, dertig buizen in totaal. Werkgroeplid Willy Marsman – zelf werkzaam in de (feest)verlichting – koppelde de vrijwilligers uit Mariënheem aan Bülent Köse van het bedrijf Wantix LED in Raalte. “We kennen elkaar goed. Een mooi bedrijf dat het goed doet en hijzelf is erg betrokken bij alles in het Raaltese”, aldus Marsman die vanwege zijn grote netwerk en ervaring (“ze hadden een ouwe rot nodig”) bij de Raalter Uitdaging betrokken is geraakt.

Voor de eigenaar was het niet de eerste keer dat hij een stichting steunt. “Ze zijn vaak afhankelijk van hulp van buitenaf. Of het nu gaat om materiaal of om geld. Door ze te helpen, maak je hun werk net iets gemakkelijker. En ik heb hier altijd wel verlichting liggen. Ook als men later nog een lampje nodig heeft, mogen ze me altijd bellen. Ik krijg altijd wel showmodellen terug van klanten en die zet ik standaard opzij voor dit soort gelegenheden”, aldus Köse die als dank een boek over Mariënheem en een bon van de Parabool ontving. “Ik hoef helemaal niets terug, maar het wordt wel erg gewaardeerd. Net als het feit dat het Omnihuus heeft aangegeven enkele berichten te willen plaatsen op social media en een lokale website.”

Fons Bruggeman is in zijn nopjes met de steun van Raalter Uitdaging. “Als kleine organisatie met weinig liquide middelen kun je zo toch een mooie slag slaan.” Het Omnihuus komt daarmee in een mooi rijtje te staan, want medio juni staat de teller al op boven de zestig geslaagde matches. “Ja, je mag het echt een groot succes noemen”, bevestigt Henny Zomer. “De ondernemers laten een heel groot hart zien. Je krijgt bijna nooit nee als antwoord. En lukt het ze zelf niet om het op te pakken, dan is er altijd wel de wil om door te verwijzen.”

Raalter Uitdaging
Contactpersoon: Henny Zomer
06 23 44 71 10
info@raalteruitdaging.nl
www.raalteruitdaging.nl

Delen:

Deel dit artikel!