Wantix LED legt de lat graag telkens een beetje hoger

Lichtspecialist steeds vaker in beeld voor grote en bijzondere projecten

“Het was hier echt even een gekkenhuis. In 2,5 week gingen zo’n tweeduizend lampen de deur uit voor allerlei projecten.” Bülent Köse voelt bij wijze van spreken opnieuw de zweetdruppels op zijn voorhoofd. Niet dat hij wil klagen. Integendeel zelfs, want het zegt juist alles over de huidige status van zijn bedrijf Wantix LED

Zie het maar als een vorm van waardering voor zijn uitgekiende strategie waarin kwaliteit en kwantiteit prachtig samensmelten. Om met het eerste te beginnen: Wantix LED heeft de lat een stukje hoger gelegd als het gaat om de kwaliteit. “Toparmaturen”, is zijn duidelijke omschrijving over het niveau van de producten die het bedrijf verlaten. Dat zorgt er voor dat hij wordt ingevlogen voor zowel veeleisende projecten (b.v. ziekenhuizen en tandartspraktijken) als omvangrijke opdrachten (b.v. scholen, interieurbouwers en grote bedrijven). “Onze LED-panelen hebben een nieuwe aansturing zodat er ook na duizenden branduren nauwelijks sprake is van lichtsterkte en kleurverlies. Bovendien zijn ze prettiger voor de ogen en je hebt minimaal vijf jaar geen hoofdpijnklachten.”

Als het gaat om de kwantiteit worden Köse en zijn medewerkers ook niet gauw meer verrast. Dat is mede te danken aan een koerswijziging. Waar Wantix LED tot voor kort verreweg de meeste producten uit China haalde, is dat aandeel nu slechts tien procent. “Het merendeel komt uit Duitsland en Nederland. Dat heeft twee grote voordelen. We kunnen over een grote voorraad beschikken en dus ook snel leveren. Als we vandaag bestellen, hebben we het morgen in huis. Dat geldt ook voor grote aantallen. 

Lichtplan
Wantix LED is een relatief klein bedrijf. Dat betekent dat service en flexibiliteit nog echt met hoofdletters worden geschreven. “Waar we ons echt mee onderscheiden, is het lichtplan. Er zijn collega’s die hier rustig 600 of 700 euro voor durven te vragen. Als het gaat om grote projecten vragen wij geen extra geld. Hetzelfde geldt voor de energieberekening en de subsidieaanvraag. Andere voordelen zijn dat we vaak en vrijblijvend een opname op locatie doen en ook de installatie kunnen regelen.

De tijd dat je bij een lichtspecialist alleen aan plafondverlichting moet denken, ligt ver achter ons. Köse wordt namelijk steeds vaker ingeschakeld voor zaken als halverlichting, lichtlijnen in een bedrijf of instelling en bijvoorbeeld ledstrippen in hotels en liften. En dankzij de samenwerking met een grote Turkse leverancier biedt hij prachtige LED-fotoframes op textieldoek aan. “Kwalitatief goed, binnen een paar dagen leverbaar en 60% goedkoper dan elders. We krijgen de ene na de andere bestelling.”

Ook van KokkieBikes in Lemelerveld. “Wantix LED heeft ons eerder prima geholpen bij de vervanging van alle TL-lampen door LED. Toen we plannen maakten om onze winkel te verbouwen, wilden we vooral meer sfeer en beleving creëren en kwamen we op het idee iets met grote, verlichte fotodoeken te doen. Dan snuffel je een beetje op internet en kom je Wantix LED weer tegen. Dan is één en één heel snel twee. En het resultaat mag er zijn. Dit is zo mooi! Echt de blikvanger van KokkieBikes 3.0”, aldus de enthousiaste eigenaar Vincent Kok.

Wantix LED
Boeierstraat 10-i 
Raalte
06 53 11 13 46
info@wantix.nl
www.wantix.nl

Delen:

Deel dit artikel!