‘Werk aan de winkel voor Regio Zwolle’

Mochten ondernemers in de Regio Zwolle de neiging hebben op hun lauweren te rusten, dan zijn ze wellicht wakker geschud door topeconome Barbara Baarsma. Tijdens het Regio Zwolle Congres van eind vorige week liet ze weten dat het bedrijfsleven aan de bak moet. “Er is werk aan de winkel!”

Ze doelde met name op het feit dat ondernemers in deze regio niet erg te porren zijn hun werknemers te laten bij- en omscholen. Dat er sprake is van een soort koudwatervrees is, terwijl men juist een leven lang leren moet stimuleren. “Dit is een MBO-regio en die gaan het in de toekomst heel moeilijk krijgen”, waarschuwde ze.

Baarsma baseerde zich op cijfers uit de Regio Zwolle Monitor 2017. Overigens was het rapport nog niet zo slecht. Zo is de economische groei hier hoger dan in een groot deel van Nederland. Alleen de regio’s Eindhoven en Twente scoren wat dat betreft hoger.

Ook is er volgens haar sprake van een aantrekkelijke arbeidsmarkt, een relatief hoge brede welvaart en een hoge mate van internationalisering. Waarbij ze opvallend genoeg constateerde dat het ommeland verder is in de internationalisering dan de stad Zwolle!

Delen:

Deel dit artikel!