Werkgevers en werkzoekenden treffen elkaar bij event ‘Maak er werk van!’

Een uitzendbureau heeft vaak een gesprek met óf een werkgever óf een werkzoekende. Vervolgens wordt geprobeerd geschikte partijen met elkaar in contact te brengen. Dat moet eenvoudiger kunnen, bedacht André Duteweert van Uitzendbureau Salland. Hij is de initiatiefnemer van het ontmoetingsevent ‘Maak er werk van!’ dat zaterdag 31 maart van 10.00 tot 15.00 uur wordt gehouden in het HOFtheater in Raalte.

Uitzendbureau Salland slaat voor dit ontmoetingsevent de handen ineen met het Sallandse bedrijfsleven. Ondernemers in deze regio zitten te springen om personeel dat met het hoofd en vooral met de handen kan werken en over de juiste werkhouding beschikt.
Ondernemend Salland wil graag in contact komen met talenten. Het gaat dan om motivatie, inzicht, ervaring en kunde en niet zozeer om opleiding en de juiste papieren. Tijdens ‘Maak er werk van!’ presenteren zich de volgende bedrijven: Azerty, Netko, Bouwbedrijf Hoogeslag, W. Koerhuis Metselwerken, Peter Appel Transport, Mensink Bouwbedrijf, Dunlop Protective Footwear, Roelofsen Carrosseriebouw, Loohuis Installatietechnieken, Servicebedrijf Veldkamp, Air Install Klimaatbeheersing, Boerhof Projectinrichters en Salland Tech Academy.

Carrièreswitch
Volgens Duteweert is het event zeker niet alleen bedoeld voor werkzoekenden. “Goed en technisch geschoold personeel kan momenteel overal terecht. Het event ‘Maak er werk van!’ is ook bedoeld voor vakkrachten met een baan die overwegen een carrièrestap of misschien wel een carrièreswitch te maken. Gesprekken met potentiële werkgevers geven je informatie over je marktwaarde. En je krijgt een goed beeld waar de kansen liggen. Natuurlijk is dit ook op internet te vinden, maar hier hoor je het uit eerste hand.”
Op dit bijzondere event mogen de specialisten niet ontbreken die je als werkzoekende kunnen helpen om je goed te profileren. Zo krijg je tips voor een goede presentatie, een goede profielfoto voor LinkedIn en over online solliciteren. Uiteraard zijn ook de loopbaancoaches van Uitzendbureau Salland aanwezig om je te begeleiden en je te wijzen op bestaande vacatures. Meer informatie is te vinden op www.uitzendbureausalland.nl/op-weg-naar-ander-werk

Delen:

Deel dit artikel!