ZOATERDAG is de onzichtbare kracht naast de ondernemer

Op zaterdag facturen versturen, offertes maken of nog even snel de btw-aangifte in orde maken. Voor veel ondernemers vast hartstikke herkenbaar, maar het kan ook anders! Sayen Runge en Ilse Valk-Broekman van ZOATERDAG zijn daarom op missie: “Wij gunnen iedere Sallandse ondernemer rust in het hoofd en tijd om nieuwe dingen te doen.”

Wie de dames van ZOATERDAG ontmoet, kan alleen maar onder de indruk zijn van hun enorme passie, drive en enthousiasme. Het bedrijf bestaat officieel nog maar sinds januari, maar Sayen en Ilse zijn uit de startblokken gevlogen. “We hadden een heel plan uitgedacht met een tijdlijn. Inmiddels zijn we al anderhalf jaar verder dan verwacht”, vertelt Sayen. “Ja, de eerste 3 maanden waren bizar. Eigenlijk wilden we aan het einde van het jaar de balans opmaken en kijken of we misschien iemand moesten gaan aannemen, maar daar zit ze al”, wijst Ilse naar de nieuwste aanwinst José. “Zij verzorgt nu alle administraties en dat geeft ons weer rust en ruimte voor andere zaken. Eigenlijk is José voor ons wat ZOATERDAG voor andere bedrijven wil zijn.”

Sayen en Ilse runnen nu dan wel samen een bedrijf, tot vorig jaar waren ze allebei – los van elkaar – nog actief als zelfstandige in de bedrijfsondersteuning. Ilse: “Een vriendin van mij vertelde over haar buurvrouw Sayen. ‘Jullie zitten in dezelfde branche’, zei ze. Ik liep een beetje vast omdat ik te veel werk had en daarom besloot ik Sayen een berichtje te sturen. Gewoon om eens een kop koffie te drinken.” Sayen knikt: “Dat mondde uit in héél wat kopjes koffie, maar we wisten al snel dat we onze krachten wilden bundelen.” De dames gooiden hun diensten op één hoop en samen met een merkmaker probeerden ze dit vervolgens te concretiseren. “Toen het woord ‘zoaterdag’ voorbijkwam, klikte het opeens. Want dat is wat we willen: elke dag werken alsof het zaterdag is. We willen iemand het gevoel geven dat ‘ie gewoon lekker kan ondernemen zonder bezig te hoeven zijn met randzaken. Dus echt werken áán je bedrijf in plaats van erin.”

Belangrijke bijzaken

ZOATERDAG is actief in bedrijfsondersteuning in de breedste zin van het woord. Zo kunnen Sayen en Ilse helpen met de administratie, met het beheren van agenda’s of mailboxen en met het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Sayen: “We proberen rust te creëren voor de ondernemer. We gaan dus altijd eerst naar een bedrijf toe om te kijken wat er speelt. In veel gevallen is het een chaos en gaan we bezig om de rotzooi op te ruimen. Geef al die papieren en bonnetjes maar aan ons: dat regelen wij. Zodra we een goed overzicht hebben, gaan we kijken wat er nodig is en hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Vervolgens kijken we naar de toekomst, wat is het doel en wat is daarvoor nodig?” Ilse: “Soms is de conclusie dat er processen anders ingericht moeten worden of dat ze structureel iemand nodig hebben om de administratie bij te houden. Daar worden wij dan ook regelmatig voor gevraagd.” Sayen vult aan: “Eigenlijk kan de ondernemer met al zijn zorgen bij ons terecht. Geef maar aan ons, wij zorgen dat het geregeld wordt.” Ilse: “Ja, wij zijn de onzichtbare kracht naast de ondernemer. Zoals laatst iemand zei; ik zoek iemand voor alle belangrijke bijzaken. Nou, dat doen wij.”

En dan de belangrijkste vraag van dit interview, want wat doen de dames eigenlijk zelf het liefst op zoaterdag? Ilse lacht: “We wisten dat die vraag ging komen! Ik heb elke zaterdag motorrijles, maar daarnaast ga ik graag met de kinderen en de hond naar het bos, doe ik boodschappen en werk ik lekker in de tuin. Heel burgerlijk, haha!” En Sayen? “Ik ga op zaterdag graag tennissen, rommel wat in huis en ga lekker op pad met mijn man en dochter. En aan het eind van de dag is het natuurlijk tijd voor een fijne borrel.” Ilse: “Dat is het voordeel van zaterdag, je kan heel veel doen zonder het gevoel te hebben dat je druk bent. Onze grootste ambitie is om alle ondernemers in Salland die vrije zaterdag te bieden. Al zien we onszelf niet uitgroeien tot een heel groot bedrijf, hoor. We vinden het namelijk heel belangrijk om de verbinding met de ondernemers te houden. We doen er liever tien goed dan twintig half. En ja, daarin proberen we natuurlijk ook onze eigen vrije zaterdag te waarborgen.”

ZOATERDAG
Boeierstraat 10K
8102 HS Raalte
06 18314370
contact@zoaterdag.nl
www.zoaterdag.nl

Delen:

Deel dit artikel!