ZON Montage gaat niet voor de massa

Heino’s bedrijf richt zich liever op kwaliteit dan op kwantiteit

Noem een branche die zich de laatste jaren op het niveau sneltrein heeft ontwikkeld en je komt al gauw uit bij de zonnepanelen. Het nadeel van snel opkomende markten is helaas dat je dan altijd van die cowboys tegenkomt die de eurotekens in de ogen hebben staan en alleen voor kwantiteit gaan. Dennis Dijkman ziet het allemaal met lede ogen aan. Zijn bedrijf ZON Montage in Heino hecht juist veel waarde aan kwaliteit. “We gaan niet voor de massa. Een opdracht met een paar honderd panelen is ons net zo dierbaar als een project met duizenden panelen.”

ZON Montage is het derde bedrijf van Dijkman. Acht jaar geleden is hij al begonnen met Dijkman Energy Systems en nog niet zo lang geleden heeft hij Solar1 in Dedemsvaart overgenomen. Je zou kunnen zeggen dat de in Raalte woonachtige Heinoër een pionier is op het gebied van zonnepanelen. “Toen ik begon, was er amper kennis aanwezig. We zijn ons blijven ontwikkelen en daardoor zijn we al jaren een begrip in de regio.”
Met ZON Montage, de club medewerkers die de montage van zonnepanelen van zowel Dijkman Energy Systems als Solar1 verzorgt, wil hij zich ook nadrukkelijk roeren in de zakelijke markt.

Het begin is er al, want een aantal bekende installateurs uit de regio schakelt het bedrijf continu in als er zonnepanelen moeten komen. Ook de bouwwereld heeft ZON Montage ontdekt. Zo zijn Dijkman en zijn vaste club mensen actief geweest bij de projecten van SallandWonen in het Burgemeesterskwartier en de wijk Langkamp in Raalte en wordt eveneens veelvuldig zaken gedaan met een Zwols bouwbedrijf.
“Voor de bouw kun je zelfs stellen dat we landelijk actief zijn. Zo waren we laatst nog aan de slag bij een grote sporthal in Amsterdam. Natuurlijk gaat het dan om kwaliteit en prijs, maar ze vinden het ook erg prettig dat we een goede werkhouding hebben en onze afspraken nakomen. Dat er geen getouwtrek hoeft plaats te vinden, maar dat ze er op kunnen vertrouwen dat het goed komt.”

Dat is precies het stukje ontzorgen waar de bouw- en installatiewereld behoefte aan heeft. Je haalt een specialist in huis die een specifiek onderdeel van een renovatie- of nieuwbouwproject voor zijn rekening neemt. “En waar een ander ophoudt, gaan wij verder. Bij ons is alles mogelijk. Als een standaard afmeting zonnepaneel niet past, maken wij het op maat. Als er een bepaald vermogen nodig is om de EPC-norm te halen, leveren wij dat. En als er behoefte is aan esthetische zonnepanelen, is dat ook geen probleem.”

Delen:

Deel dit artikel!