Zwaard van Damocles hangt boven Werkmakelaar-Oost

Een aantal ontevreden medewerkers van Werkmakelaar-Oost dreigt met de aanvraag van een faillissement van het Deventer productiebedrijf waar vooral mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. De groep werknemers heeft al enkele maanden geen salaris ontvangen.

De kwestie is hoog opgelopen, want de medewerkers hebben de leiding een duidelijk ultimatum gesteld: Werkmakelaar-Oost had nog tot gistermiddag 17.00 uur de tijd om het loon te betalen. Het team personeelsleden heeft advocaat Sigrid Schinkel van Schinkel Legal in Deventer in de arm genomen om hen te begeleiden.

De onvrede is ontstaan nadat Werkmakelaar-Oost eerder dit jaar in financiële problemen kwam. Om uit de malaise te komen, trof het bedrijf een aantal maatregelen waaronder een vaststellingsovereenkomst met zeventien werknemers. Dertien personeelsleden besloten hier later vanaf te zien omdat geen wettelijke opzegtermijn was opgenomen. Ze zijn daarna weer aan het werk gegaan, maar hebben sindsdien geen salaris ontvangen. Wordt vervolgd!

Foto: Google Streetview

Delen:

Deel dit artikel!