Zwolse AKROH Industries in Top 250 Groeibedrijven 2019

AKROH Industries uit Zwolle is een van de 250 snelst groeiende bedrijven van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) in samenwerking met Rotterdam School of Management, Erasmus University. Vorige week werden de resultaten bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse evenement van nlgroeit Business Boost Live in Ahoy Rotterdam.

De Top 250 Groeibedrijven werd voor het derde jaar op rij gepresenteerd. Op het ScaleUp Dashboard van het ECE staan de resultaten van het onderzoek naar meer dan 3000 snelgroeiende bedrijven te lezen. Voor de top 250 werden de factoren personeelsgroei en omzetgroei bekeken in de periode 2015 tot 2018. Samen met andere ondernemers van groeibedrijven was Arend-Jan Horst, CEO van AKROH, uitgenodigd op het Business Boost Live. Verschillende inspirerende gastsprekers waren aanwezig.

Groei op meerdere vlakken
AKROH Industries, een familiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en productie van kunststof- en halsbandproducten, bleef de afgelopen 7,5 jaar groeien op verschillende vlakken. Arend-Jan Horst vertelt over de groei: “Toen we begonnen in september 2011 werkten er 4 personeelsleden, nu zijn dat er bijna 70. Het aantal producten is uitgebreid van 30 naar rond de 700. Deze exporteren we naar klanten in meer dan 50 landen over de hele wereld.”

Op al deze vlakken blijft AKROH zich ontwikkelen en vorig jaar werd nog een nieuwe bedrijfshal van 2.600 vierkante meter gebouwd. Toch is zo groot mogelijk worden geen einddoel. “Het gaat ons erom dat de groei op een gezonde manier verloopt”, stelt Horst.

Over AKROH Industries
AKROH Industries ontwikkelt en produceert in eigen huis een zeer breed assortiment producten. Deze lijn gaat van voerschep tot emmer en van halsband tot kentekenplaathouder. Ook maakt het bedrijf producten voor het identificeren van veedieren, zoals kokernummers voor koeienhalsbanden. Klanten van AKROH zijn te vinden in allerlei branches, voor een groot deel in de agrarische industrie maar ook in de automobielsector, de bouwindustrie en de optiekmarkt.

Foto: CEO Arend-Jan Horst.

Delen:

Deel dit artikel!