Ondernemersproject Pakjekans Zwolle gaat 7 november weer van start

Pak je Kans is een ondernemingsproject voor werkloze jongeren, vroegtijdig schoolverlaters en jongeren in een niet-passende baan tussen de 16 en 27 jaar. In twaalf weken tijd krijgen ze de mogelijkheid om in de praktijk kennis te maken met ondernemerschap en zo te ervaren of dit wellicht een reële carrièremogelijkheid is. De deelnemers krijgen begeleiding van gecertificeerde ondernemerscoaches.

Om de week is er een terugkomdag waarbij ze op bezoek gaan bij ondernemers in de regio en workshops krijgen over het ondernemerschap. Na twaalf weken hebben de deelnemers de gelegenheid om hun eigen bedrijfsidee te presenteren tijdens een business event. Tevens bestaat de mogelijkheid om na afloop van het project een MBO-2 ondernemerschap certificaat te halen.
Na de eerste periode volgt een na-traject van drie maanden waarbij de deelnemer hulp krijgt tijdens de startfase van zijn/haar onderneming. Gaat de deelnemer niet verder met ondernemen? Dan begeleiden wij ze bij het vinden van een baan in loondienst of een passende opleiding. Pak je Kans helpt op deze manier (werkloze) jongeren aan het werk en vergoot daarmee de arbeidsparticipatie.

Het project Pak je Kans wordt in de arbeidsregio Zwolle uitgevoerd en werkt met diverse regionale partijen samen. De onderwijscomponent wordt verzorgd door het Deltion College en Landstede. Verder is het bedrijfsleven in de regio Zwolle nauw betrokken. Het project wordt mede gefinancierd door het Human Capital Agenda Ontwikkelfonds regio Zwolle, een aantal landelijke vermogensfondsen en het regionale bedrijfsleven. Deelname aan het project is volledig kosteloos. Voor meer informatie kun je kijken op www.pakjekans.nl/regio/zwolle/

Delen:

Deel dit artikel!