Welkom bij ‘De Netwerkvloer’: de community om echt zaken te doen!

Editie begin 2019 in Zwolle is een mooi podium voor de Sallandse ondernemer

Iedereen kent ze wel. Of je nu deelnemer of bezoeker bent geweest. Die beurzen waar je standhouders met de handen in de zak ziet staan of append met vrienden of het thuisfront. En waar je bezoekers de ruimte ziet scannen om de meeste gratis gadgets, pennen en drankjes te scoren. Voel je je als ondernemer prettig bij zo’n ambiance, dan moet je je vooral NIET aansluiten bij De Netwerkvloer. “Bij ons kom je alleen als je zaken wilt doen. Borrelen met vrienden doe je ergens anders”, is Yvon Moossdorff stellig maar duidelijk.

Ze is de drijvende kracht achter inmiddels ruim dertig edities van De Netwerkvloer in Noord- en Oost-Nederland en is nu druk met de laatste voorbereidingen voor de editie Zwolle op dinsdag 15 januari. “Het is ooit begonnen als landelijke formule, maar het werkt pas optimaal als je kiest voor een regionaal evenement met partners uit de buurt. Waarom zou je zaken moeten doen met Rotterdam of Amsterdam als in je eigen omgeving zoveel megamooie bedrijven te vinden zijn”, aldus Yvon die voor de editie Zwolle opnieuw heeft gekozen voor het Van der Valk Hotel als uitvalsbasis. “Vanaf de eerste editie proeven we daar de passie en beleving en ze snappen wat de ondernemer nodig heeft. De exposanten krijgen goed te eten, de verzorging is prima, er zijn voldoende parkeerplaatsen en de aanrijroutes zijn perfect.”

Proactieve houding

De Netwerkvloer brengt het beste van twee werelden bij elkaar: een beursvloer en een netwerkevent. “Ik krijg heel vaak de vraag hoeveel bezoekers er komen. Alsof de bedrijven zich daarop willen baseren om zich wel of niet bij ons aan te sluiten. Mijn antwoord: de exposant moet zich beseffen dat het succes van het evenement niet afhangt van het aantal bezoekers, maar dat je het zelf in de hand hebt.”

Yvon Moossdorff en haar team doen hun uiterste best de ondernemers in beweging te krijgen. Soms wordt een prikkel uitgedeeld, soms word je even uit de comfortzone gehaald, maar alle inspanningen worden gedaan met het oogmerk een zo’n optimaal mogelijk zakelijk resultaat te halen. Het beste voorbeeld is misschien wel de speeddatesessie op de dag zelf. “De deelnemers moeten na afloop vastleggen wat het vervolg is. En dan hebben we het niet over ‘we gaan een keer een kopje koffie drinken’ of ‘wellicht gaan we wat samen doen’. Nee, we verwachten concrete afspraken en het is dus noodzakelijk om een proactieve houding te hebben.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het moge duidelijk zijn dat je bij De Netwerkvloer wordt opgenomen in een community. Je bent onderdeel van een platform en draait mee in een concept. Naast allerlei hulpmiddelen als een flyer en uitgebreide (social) media aandacht betekent dat onder andere dat jouw aanwezigheid wordt verwacht op de exposantenavond die een week voorafgaand aan het evenement wordt georganiseerd. Bedoeld om alvast aan elkaar te snuffelen en de eerste voorzichtige contacten te leggen. Bovendien staat er een training op het programma waarbij je als ondernemer leert nog meer uit het evenement te halen.
Yvon verwijst in dat verband graag naar een partner als Office Centre Zwolle die er alles aan doet om De Netwerkvloer op de kaart te zetten. “Alle zakelijke klanten krijgen de kans om gebruik te maken van een fantastische aanbieding. Bij aanmelding via Office Centre wordt het complete deelnamebedrag omgezet in waardecoupons. Kijk, dan denk je als partner echt mee! Echt geweldig!”

De Netwerkvloer in Zwolle wordt op 15 januari 2019 gehouden bij Van der Valk Hotel, Nieuwleusenerdijk 1. Meer informatie over programma en aanmelding is te vinden op denetwerkvloer.nl.

Delen:

Deel dit artikel!