5 vragen aan … Wendy en Anne Marie van Bent & van Oldeniel

Krachtig stilstaan bij vooruitgang!

Je bij het bovenstaande denkt ‘verrek, dat gaat over mij’, dan is het goed om verder te lezen en te kijken of Wendy Bent en Anne Marie van Oldeniel iets voor je kunnen betekenen. Ze hebben ieder hun eigen bureau. Anne Marie op het gebied van advies, training en mediation en Wendy als coach, training en advies. Sinds kort trekken de Lettelse Anne Marie en de Bathmense Wendy ook samen op onder de naam Bent & van Oldeniel. Met dit bureau bieden ze maatwerk trainingen aan voor de kleine ondernemers.

Is het een kwestie van ‘twee trainers voor de prijs van één’?

“Nou, dat is misschien iets te kort door de bocht. Zeker als je bedoelt dat we precies hetzelfde zijn. Want we zijn juist twee totaal verschillende personen die in een training heel goed blijken samen te smelten. En wat ons tarief betreft, dat is heel redelijk. Hoewel we bij voorkeur zouden zeggen ‘kom maar gewoon’, moeten de deelnemers natuurlijk wel bereid zijn om wat te betalen voor onze kwaliteiten.”

Jullie weten natuurlijk als geen ander dat het voor ondernemers best lastig is om door de bomen nog het bos te zien: voor wie moet je kiezen als je een training wilt volgen. Met andere woorden: wat doet Bent & van Oldeniel anders dan al die andere bureaus waaruit ze kunnen kiezen?

“Ten eerste hebben we onze doelgroep duidelijk afgebakend, namelijk ondernemers die niet de beschikking hebben over een managementlaag. En dus ook geen back-up hebben om bij bepaalde belangrijke beslissingen mee te sparren. Ten tweede hebben we geen standaard aanbod, want we zijn niet gericht op het zenden maar op het ontvangen. We hebben van tevoren natuurlijk wel een soort van rode draad, maar we gaan vooral op zoek naar datgene wat voor onze deelnemers gaat werken. In ons scenario ontstaat tijdens de bijeenkomst altijd een overkoepelend thema waarmee we verder kunnen. We zijn in staat een vertrouwelijke omgeving te creëren en dan zie je zoveel mooie dingen gebeuren. Dat lukt je niet als je probeert om het in een format te drukken.”

Ok, training voor de kleine ondernemers, maar die zijn er in verschillende soorten en maten. Kunnen allerlei personen en vakgebieden bij elkaar worden gezet en toch een optimaal resultaat worden behaald?

“Bent & van Oldeniel biedt trainingen waarin het gaat om ondernemers die vakmanschap en ondernemerschap combineren. En dat maakt het aanbod geschikt voor alle ondernemers. Van een ondernemer die zich richt op financieel advies tot een garagehouder of agrarische ondernemer. Wat ons sterkt maakt, is de combinatie van de zakelijke kant met het menselijke aspect. Het gaat bij ons niet om marketing en innovatie, maar wel om de balans die jou in staat moet stellen jouw bedrijf op een goede, gezonde manier te kunnen bestieren.”

Wat nemen de mensen mee naar huis die bij Bent & van Oldeniel een training hebben gevolgd?

“Het is allemaal samen te vatten onder de noemer zelfredzaamheid. Je krijgt zicht op de keuzes die je als ondernemer kunt c.q. moet maken. We gaan de problemen niet oplossen en hebben er zelfs een neusje voor om uit de buurt van de oplossing te blijven. Wel leggen we bepaalde situaties bloot en vertrouwen er op dat de ondernemer zelf de oplossing wel heeft of vindt. Bovendien krijg je er met de andere deelnemers een aantal sparringpartners bij met wie je eventueel contact kunt blijven houden.”

Het klinkt eigenlijk helemaal niet zweverig…

“Maar dat zijn we ook helemaal niet! We zijn hele praktische vrouwen en je moet ook niet vergeten dat we zelf ook ondernemers zijn hè.”

Delen:

Deel dit artikel!