5 vragen aan… Wim van Buren en Marc Nijenkamp

“Neem sleutelbeheer. In een bedrijfspand. Wie krijgt welke sleutel?”

Welk schroefje, welk gereedschap, welk beslag of welke sleutels heb je nodig? Welke maat, welke lengte, welk soort? Je moet je als klant al minstens vijf vragen hebben gesteld vóórdat je materialen of advies vraagt aan de mannen van Mastermate. Het zijn namelijk specialisten.  Wim van Buren (58) en Marc Nijenkamp (55) van Mastermate Raalte gaan graag de diepte in.

Krijgen jullie een hoop ‘zaterdagklussers’ in jullie bedrijf?

“Nou, eigenlijk niet. Geen ‘zaterdagklussers’, wel professionals, bedrijven, zzp’ers. We zijn een technische groothandel.
Dat betekent dat we zakelijke klanten bedienen. We hebben een professioneel assortiment in gereedschappen, ijzerwaren, (werk)kleding en hang- en sluitwerk én uitgebreide kennis van zaken. We geven advies, gedetailleerd en op hoog niveau, maar leveren ook professionele materialen aan technische bedrijven, bouwbedrijven, reclamebedrijven, interieurbouwbedrijven, woningcorporaties enzovoort. Over alles wat technisch is.”

Technische groothandel? Wat moet ik me daar dan bij voorstellen?

“Om maar wat te noemen: we adviseren bouwbedrijven en leveren materiaal. Van ankers in de fundering tot aan de deurknop op de voordeur. Als het maar technisch is. En professioneel.
We leveren gereedschap, specialistisch gereedschap. Of die exact passende schroefjes die er nodig zijn. Daar gaan we naar op zoek en leveren we. Of we gaan op zoek naar specifiek beslag, zoals deze (pakt deurknop vast, red.). Deze is voor in een zwembad. Door de zwembadomgeving is het gaan oxideren, daar moeten we rekening mee houden. Dan zoeken we naar specialistisch materiaal, specifiek bedoeld voor in een vochtige zwembadomgeving.
Dat is onze uitdaging, daarmee ontzorgen we onze klanten. We doen verschillende dingen. Te veel om op te noemen eigenlijk. Vanuit het verleden deden we in ijzerwaren, gereedschappen en hang- en sluitwerk. In Raalte zijn we pas anderhalf jaar gevestigd. We vragen onszelf ook soms af: wat doen we nu eigenlijk precies, haha?”

Oké, kunnen jullie dan een voorbeeld geven van iets wat jullie kunnen oplossen voor een ondernemer of een bedrijf? 

“Een voorbeeld…, ehm…, neem sleutelbeheer. In een appartementencomplex bijvoorbeeld. Of in een bedrijfspand.
Wie krijgt welke sleutel? Het is vaak zo dat Jantje overal in mag en Pietje alleen in bepaalde ruimtes. Dus komen ondernemers bij ons voor het sleutelbeheerplan. We hebben de knowhow en leveren de materialen. De sloten, de cilinders, de sleutels. Mechanisch of elektronisch. Kan allemaal, we leveren een plan op maat. We kunnen hier ook sleutels en cilinders bijmaken. Niet alleen het standaard werk, we lossen ook ingewikkelde en moeilijkere sleutelkwesties op.”

Verkopen jullie ook gewoon schroefjes en moertjes en gereedschap? 

“Jazeker. Natuurlijk verkopen we allerlei gereedschap en alles wat daarbij hoort. De NEN3140 keuring van elektrische gereedschappen doen we ook, dat is de noodzakelijke gereedschapscontrole. Zodat je altijd met goedgekeurd gereedschap kan werken. Duurzaamheid is belangrijk. Daarom leveren we niet alleen maar nieuwe materialen. Als er een machine kapot is, vragen we ons eerst af of het te repareren is. We verdiepen ons zelfs in sloopafval. Kijken wat herbruikbaar is. Zo laten we spullen uit de sloop reinigen, repareren en weer gereed maken voor hergebruik, goedgekeurd. De werklocatie en distributiecentrum van Mastermate is in Bleiswijk. We hebben onze eigen chauffeur, die dagelijks in de regio spullen aflevert. Dagelijkse bezorging met een vaste chauffeur.”

Duurzaamheid staat dus hoog op jullie prioriteitenlijst. Waarom?  

“Vinden we belangrijk. Milieu is belangrijk. We proberen mee te denken en doelgericht uit te zoeken wat je nodig hebt. We kunnen natuurlijk niet voor ieder wissewasje de hele internationale markt afstruinen voor een passend onderdeeltje, maar … ach, het scheelt niet veel. Het hangt van de tijd af. We zijn van de techniek, daar lopen we warm voor. En ‘nee’ verkopen, dat doen we bijna nooit. We kijken positief naar de toekomst en we proberen opbouwend te zijn. Ons pand hier is energieneutraal, we recyclen, we verplaatsen ons met elektrische auto en -fiets. We doen ons uiterste best om onze klanten duurzaam en naar tevredenheid te helpen.”

Delen:

Deel dit artikel!