“Actuele bedrijfsverzekeringen van essentieel belang”

Met Garantadvies helpt Frank ondernemers met het adviseren van passende bedrijfsverzekeringen. Hij is voornamelijk actief in de regio Salland en adviseert met veel passie verschillende lokale bedrijven. Eigenaar Frank is het gezicht en het kloppend hart van Garantadvies. SOM stelt hem vijf vragen.

Wat doet Garantadvies?

Met Garantadvies help ik bedrijven om hun bedrijfsrisico’s in beeld te brengen en waar wenselijk te verzekeren. Voor ondernemers zijn verzekeringen vaak lastig, onoverzichtelijk en duur en het staat dan ook niet bovenaan aan het prioriteitenlijstje. Toch is het heel belangrijk om goed verzekerd te zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een brand- of aansprakelijkheidsverzekering. Als je dit niet goed geregeld hebt, kun je bij schade voor onaangename verrassingen komen te staan. Samen met mijn klanten breng ik de bedrijfsrisico’s in kaart en aan de hand daarvan bepalen we welke risico’s er afgedekt moeten worden. Daar zoek ik vervolgens een passende verzekeringsoplossing bij.

Waarom ben je voor jezelf begonnen?

Ik heb al meer dan 25 jaar ervaring in de verzekeringsbranche. Ik heb negen jaar bij een verzekeraar gewerkt en daarna dertien jaar als zakelijke verzekeringsadviseur bij een bank. Vervolgens ben ik een aantal jaren voor verschillende projecten op interim basis aan de slag gegaan. Daar begon ik echter het contact met de klant en het echte één op één advieswerk te missen. Door de jaren heen heb ik mijn eigen zienswijze ontwikkelt over hoe ik mijn dienstverlening wil aanbieden. Met het opzetten van mijn eigen bedrijf kreeg ik de kans om die zienswijze geheel naar eigen wens in de praktijk te brengen.

Wat onderscheid jou van de rest?

Persoonlijk contact, korte lijnen en goede bereikbaarheid zijn erg belangrijk in mijn ogen. Daar hoort één vaste contactpersoon bij, waar je altijd bij terecht kan. Doordat wij lokaal werken, regio Salland, kunnen wij dit garanderen en ontzorgen wij de klant van A tot Z. In plaats van een onzichtbare provisie verwerkt in de premie, rekenen wij een transparante vergoeding voor onze dienstverlening. Zo weet de klant precies hoeveel ze waarvoor betalen en zijn wij volledig onafhankelijk. Dit klinkt logisch, maar is in onze branche nog erg ongebruikelijk. Bij ons staan de klant en een goed advies centraal, niet het aantal verzekeringen of de hoogte van de premie.

Waarom is een goede verzekering zo belangrijk?

Elke ondernemer heeft te maken met bedrijfsrisico’s. Deze kun je op allerlei manieren beperken. De bedrijfsrisico’s verzekeren is één van de mogelijkheden. Het is per bedrijf verschillend hoe groot de risico’s zijn en per ondernemer verschillend hoeveel risico hij of zij bereid is te nemen. Wat zijn de echte risico’s? Dat zijn de calamiteitenrisico’s, oftewel de risico’s die je financieel niet kunt dragen, zoals schade bij een grote brand. Op het moment dat je deze risico’s niet goed afdekt kan dit het einde van het bedrijf betekenen. Het is mede daarom verstandig om je verzekeringen door een deskundig iemand te laten beoordelen. Deze persoon kan je precies vertellen wat er onder de polis valt en wat de voorwaarden zijn. Zo kom je bij schade niet voor onaangename verrassingen te staan.

Welke tip wil jij ondernemers meegeven?

Ik kom vaak bij bedrijven waarbij de verzekeringen niet meer actueel zijn, waardoor de risico’s niet meer goed afgedekt zijn. Een verzekering wordt afgesloten op basis van de bedrijfssituatie op dat moment. Het is belangrijk om elk jaar een onderhoudsgesprek met je adviseur te hebben om ervoor te zorgen dat je verzekeringen up-to-date blijven. Een verbouwing of een verandering in je bedrijfsactiviteiten kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat een wijziging noodzakelijk is. Ook zie ik regelmatig dat een bedrijfsauto die bij aanschaf all risk verzekerd werd, na 10 jaar nog steeds op deze wijze verzekerd is. Dat is vaak zonde van de premie. Door je verzekeringen jaarlijks met je adviseur door te nemen blijven de risico’s goed verzekerd en betaal je niet te veel premie. Kortom: zorg dat je verzekeringen actueel zijn.

Garantadvies
Wijhezicht 40
8131 DL Wijhe
06 14 64 93 78
info@garantadvies.nl
www.garantiadvies.nl

Delen:

Deel dit artikel!