ING wil het hart van de regionale ondernemer veroveren

Adviseur Zakelijk Marlon Marsman pakt de handschoen graag op

Qua zichtbaarheid lag het accent van ING het laatste jaar te weinig op het gebied tussen Deventer en Raalte. Ruim een half jaar geleden besloot de ‘bank met de leeuw’ het roer om te gooien. Met Marlon Marsman, de Heetense met Holtense roots, als vooruitgeschoven post wordt het hart van de regionale ondernemer weer veroverd.

Samen met collega’s Julian Brands (net als Marlon Adviseur Zakelijk), Ive Hulleman en Wouter van Zelderen (beiden Private Banker) is ze actief vanuit het ING-kantoor aan de Smedenstraat in Deventer. Ze werken intensief samen om het beste advies te geven en zijn geregeld in het werkgebied te vinden om bij (potentiële) klanten op bezoek te gaan. “Dan krijg je meer gevoel bij de ondernemer en zijn of haar bedrijf. Ik wil zien waar de klant is gevestigd en hoe hij/zij te werk gaat. Dat komt het zakelijk advies absoluut ten goede”, zegt de Heetense. 

Met Marlon en collega’s Ive, Julian en Wouter is ING sterk vertegenwoordigd in de Sallandse netwerken. “ING biedt mij de kans om me op het speelveld tussen zakelijke ondernemers te begeven. ING is een commerciële bank met een sterke, professionele cultuur en ik krijg hier de kans om mijn ambities te realiseren.”

Marlon heeft in Salland de verantwoordelijkheid over zakelijke kredieten tussen de 2,5 ton en 5 miljoen euro. Bij kredietaanvragen boven 5 miljoen euro wordt de samenwerking gezocht met de collega’s van Grootzakelijk. Zij bedienen de gehele regio Noord-Oost Nederland vanuit het regiokantoor in Zwolle. “Hier is veel sectorkennis bijeengebracht en de collega’s beschikken over een groot netwerk in de betreffende sectoren.”

Vaak kun je de werkwijze van een bedrijf of instelling – in dit geval de ING – het best illustreren met een voorbeeld. Marlon Marsman heeft geen enkele moeite om een sprekend voorbeeld te vinden: “Onlangs hebben we een ondernemer mogen helpen met een volledige herstructurering van de zakelijke financieringen. Door snel te schakelen en een goede en scherpe aanbieding te doen, hebben we dit traject binnen een korte periode afgerond. Tegelijkertijd hebben we de ondernemer geholpen met zijn woningfinanciering en zijn de eerste lijnen uitgezet om meer uit zijn vermogen te halen. Het is fantastisch om een ondernemer volledig te ontzorgen, zowel zakelijk als privé.”

Het draait om de wijze waarop je de (potentiële) klant voorthelpt, waarbij ING haar klanten altijd zo breed mogelijk adviseert. “Wij willen graag weten wie je bent, wat je drijft en hoe wij met elkaar jouw doelen kunnen bereiken. Onze Private Bankers Ive en Wouter zijn specialisten, en daar werk ik intensief mee samen. Of het nu gaat om het structureren van je vermogen, de overdracht van je bedrijf of als je als oud-ondernemer je vermogen wilt laten renderen en je kennis wilt delen: in alle gevallen hebben wij de expertise in huis om je verder te helpen.”

Lokale rol

De financiële sector verandert in snel tempo, internet en callcenters vervangen de lokale kantoren. “ING is betrokken bij lokale ondernemers en blijft aanwezig in de lokale markt, zoals onder andere te zien op de videoschermen bij Stöppelhaene”. 

Veel ondernemers maken gebruik van een externe adviseur om hen te begeleiden bij een financieringstraject. ING werkt graag en veel samen met deze lokale partners om het financieringstraject tot een succes te maken. “Een ondernemer wordt ontzorgd en wij hebben baat bij een snelle en correcte aanlevering van informatie. Ik ben blij dat we die lokale rol en samenwerking met lokale partners vanuit ING nu in Salland meer en beter vervullen. Of het nou lease, vastgoed of een overname betreft, we kunnen ondernemers overal bij assisteren.” 

ING is rechtstreeks te bereiken via Marlon en haar collega’s. Daarnaast kom je ze veel tegen in de lokale netwerken. Marlon vindt het vooral oprecht leuk oude bekenden en klanten te treffen en nieuwe ondernemers te leren kennen. “Vanuit die gedachte ben ik ook een aantal jaren geleden toegetreden tot het bestuur van de Heetense Ondernemers Vereniging (HOV) en recent tot de sponsorcommissie van Stöppelhaene.”

Wil je hier verder over praten? Voor de eerste 10 ondernemers die naar aanleiding van dit artikel met ING in gesprek gaan, staat er een mooie attentie klaar.

ING
Marlon Marsman
Smedenstraat 48
7411 RD Deventer
06 27 19 04 33
marlon.marsman@ing.com
www.ing.com

Delen:

Deel dit artikel!