Allereerste SOM-event met olympisch kampioen Mark Tuitert

“Mijn stoïcijnse mindset hielp mij om tegenslagen in kansen om te zetten”

Bij SOM genieten we intens van mooie ondernemersverhalen. Die brengen we met heel veel liefde vier keer per jaar in ons magazine. Maar eind vorig jaar besloten we dat we graag nóg een stap wilden zetten. We lanceerden daarom iets nieuws: SOMbassadeurs met SOM-events. Op 18 april organiseren we onze allereerste met niemand minder dan olympisch kampioen Mark Tuitert.

Trots, zo kunnen we SOM-uitgever Martijn Jansman gerust noemen. In de afgelopen maanden sloten maar liefst tachtig SOMbassadeurs zich aan bij ons platform en werden ze ‘vriend’ van SOM. Met hun bedrijfslogo zijn ze zichtbaar in ons magazine en op onze website, maar daarnaast zijn ze ook welkom op de SOM-uitreikingen én de gloednieuwe SOM-events. “Op 18 april is het zover. It giet on!”, zo vertelt Martijn enthousiast. “Ik ben heel blij dat het gelukt is en dat we eindelijk ons allereerste event met gastspreker mogen aankondigen. Met ons team hebben we lang nagedacht over wie dit moest worden. We wilden iemand uit de regio. Iemand die kan verbinden en inspireren, maar die ook iets met het ondernemerschap heeft. Als schaatsliefhebber vind ik het fantastisch dat we Mark Tuitert mogen verwelkomen. We kennen hem natuurlijk als olympisch kampioen, maar deze Holtenaar is ook nog eens schrijver van meerdere boeken over de mindset én eigenaar van het succesvolle bedrijf First Energy Gum. Hij ziet heel veel overeenkomsten tussen topsport en het bedrijfsleven, dus ik ben heel benieuwd naar zijn verhaal.”

Route naar succes

Als we de vele lovende reviews mogen geloven, staat ons een inspirerende middag te wachten. Mark Tuitert is namelijk gefascineerd door de zoektocht naar het benutten van menselijk potentieel. Want hoe kweek je veerkracht? Hoe stel je doelen? Hoe ga je om met tegenslagen? En wat is gedrevenheid precies? “Ik leerde mijn les in de wereld van topsport door twee keer de Olympische Spelen te missen op ‘mijn’ 1500 meter en door mijn plek te vinden tussen ruziënde ouders. Mijn stoïcijnse mindset hielp mij om deze tegenslagen in kansen om te zetten. Ze vormden mijn route naar succes”, zo vertelt hij daar zelf over. “Als ondernemer, spreker en vader loop ik nog iedere dag tegen uitdagingen aan en pas ik de lessen toe die ik toen leerde. In mijn presentaties wil ik mensen inspireren met deze lessen.”

Het allereerste SOM-event vindt plaats op donderdag 18 april in Bij Lampe. Om 15.30 uur verwelkomen we je graag met koffie en thee. Vanaf 16.00 uur geven we het podium aan Mark Tuitert, maar daarna is er nog alle tijd om elkaar te ontmoeten tijdens een gezellige borrel. “SOMbassadeurs kunnen gratis naar al onze events”, zo vertelt Martijn. “Zij ontvangen allemaal een mail waarmee ze zich kunnen aanmelden. Geen SOMbassadeur? Of wil je graag iemand meenemen? Dat kan! Voor 25 euro kun je via onze website een (extra) ticket kopen. Natuurlijk kun je ook nog altijd SOMbassadeur worden. Neem voor meer informatie vooral contact met ons op.”

Delen:

Deel dit artikel!