Assink-Weustink Elektro heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot specialist camerabeveiliging

Als we dit artikel schrijven – medio juni – lijkt het normale werk- en leefritme enigszins in ere hersteld. Ondernemers kruipen uit hun schulp en medewerkers zijn meer op de werkvloer te vinden. Helaas lijkt ook het inbrekersgilde uit de winterslaap te zijn gekomen. De media reppen in ieder geval over een hoger percentage inbraken. Uitsluiten kun je het helaas niet, maar met camerabeveiliging kom je wel heel dicht in de buurt van een pasklare oplossing. 

Camerabeveiliging heeft een behoorlijke vlucht genomen. We kunnen gerust stellen dat ook de kwaliteit met sprongen vooruit is gegaan. Maar wist je ook dat er camera’s zijn voor verschillende doeleinden? “Er zijn overzichtscamera’s die een heel gebied, bijvoorbeeld een gedeelte van een industrieterrein, in beeld brengen voor verificatie. Je hebt camera’s gericht op de waarneming van een kleiner gebied. En dan heb je nog de camera’s met een hele hoge resolutie die bijvoorbeeld het kenteken van een auto zichtbaar maken of meedraaien met de beweging van personen of objecten”, leggen Wilco Gol en Marc Klein Douwel van Assink-Weustink Elektro uit.

Je kunt tegenwoordig geen ondernemer zijn zonder dat het pand is uitgerust met camerabeveiliging. Het geeft een veilig gevoel, want het schrikt onverlaten af om de vandaal uit te hangen en/of spullen weg te halen. “En met de duidelijke beelden van tegenwoordig wordt ook de opsporing vergemakkelijkt. De camera is gekoppeld aan een switch of recorder waarmee je zelf de opnametijd instelt. Bovendien kan de ondernemer zelf alles via een app in de gaten houden.”

Assink-Weustink Elektro heeft veel kennis en ervaring in eigen huis. Zoals bijvoorbeeld bij Grolleman Coldstore B.V. in Apeldoorn. Een bijzonder project bestaande uit twee elementen: camerabeveiliging en toegangscontrole. “Echt een stukje maatwerk, want die twee zijn ook nog aan elkaar gekoppeld”, vertellen Gol en Klein Douwel enthousiast.

Enerzijds krijgen eigen medewerkers een pas om zichzelf toegang tot het bedrijfsterrein te verschaffen. En anderzijds zijn er vele camera’s om alle handelingen en bewegingen te detecteren en op te nemen, zowel op de productieafdelingen als op het bedrijfsterrein. “Die camerabeelden worden tevens gebruikt als bewijslast voor bijvoorbeeld klanten in China. Alles wordt gemonitord. Hoe de containers worden geladen, hoeveel dozen er in gaan, om welke serienummers het gaat en of het wordt verzegeld. Als China een klacht heeft, kunnen ze alles nakijken of de klacht terecht is.”

Overigens is Assink-Weustink Elektro voor dezelfde klant bezig met nog een mooie koppeling. Namelijk tussen de camera die kentekens registreert en het weegsysteem. “Er komen daar gemiddeld tweehonderd vrachtwagens per dag en die moeten allemaal worden gewogen met evenveel weegbriefjes. Kun je nagaan hoeveel tijd en administratieve rompslomp het scheelt als dat allemaal wordt gedigitaliseerd.”

Assink-Weustink Elektro
Overkampsweg 18
8102 PH  Raalte
www.assinkweustink.nl
info@assinkweustink.nl

Delen:

Deel dit artikel!