Ghosting?Al meegemaakt?

Het was afgelopen week weer raak. We hadden een goede kandidaat gesproken en ook hij was enthousiast over de functie en het bedrijf. We bespreken de kandidaat met onze opdrachtgever. “Plan maar snel een kennismakingsgesprek in, want ook wij zijn zeer geïnteresseerd”, klonk het enthousiast. Komt de kandidaat niet op het gesprek. Hoe dan? Bellen, mailen of appen, gewoon niet meer bereikbaar en hij laat ook niets meer van zich horen.

Herken je dit?

In de wereld van recruitment noemen ze dit Ghosting. Een heel vervelend probleem. Uit een buitenlands onderzoek blijkt dat 83% van de werkgevers hier wel eens mee te maken heeft gehad. En 69% van deze werkgevers zegt dat het iets is van de laatste twee jaar. 

65% zegt zelfs geconfronteerd te zijn met een ‘nieuwe medewerker’ die de eerste werkdag gewoon niet komt opdagen. Er zijn diverse redenen waarom sollicitanten uiteindelijk afhaken zoals functie-inhoud valt tegen, ander beter aanbod, tegenvallend salaris, negatieve online reviews over het bedrijf, trage sollicitatieprocedure, etc. Blijf daarom regelmatig jouw kandidaten vragen hoe ze jullie sollicitatieproces hebben ervaren. Zo voorkom je het risico dat ze voortijdig afhaken. Zorg voor een recruitmentproces met aandacht voor de kandidaat en een eerlijke en transparante communicatie.

André Duteweert   |   www.uitzendbureausalland.nl

Delen:

Deel dit artikel!