Ik zoek een Boemerang-Sallander

Ik was op visite en het gesprek ging over de overspannen arbeidsmarkt. “Wij hebben een recordaantal vacatures en geen mensen, wat kunnen we nog doen?”, zo vroeg ik.

Ik vertelde dat in Salland al mooie initiatieven zijn ingezet om hbo- en universitairtalent aan te trekken en – belangrijk(er) – te behouden voor onze regio. Innovatiehub Salland is daar een prachtig voorbeeld van.

Ook wordt er nu gewerkt aan het organiseren van de 1e Talentenmarkt. Een kickstart in Raalte, ergens in het voorjaar van 2023. Hier kunnen Sallandse bedrijven en de gemeente Raalte vacatures promoten om talentvolle hbo en universitaire studenten aan te trekken en te binden.

En tenslotte het initiatief ‘Raalte geeft Ruimte’. Dit is een door de gemeente geïnitieerd platform om het wonen, werken en leren in Raalte te promoten. Ondernemers mogen gratis hun vacature plaatsen op dit platform. Doel is o.a. om zoveel mogelijk vacatures in te vullen.

Dit laatste initiatief is mooi, maar dan moet het platform wel stevig gepromoot worden. Landelijk zelfs, want anders blijven we in de ‘battle for talent’ alleen maar in onze eigen vijvers vissen. Misschien moeten we ons nog meer en specifieker richten op de doelgroep die in potentie het meest interessant is; de BOEMERANG-SALLANDER.

Dit zijn van origine Sallanders die na hun studie elders zijn blijven hangen maar eigenlijk wel weer terug willen naar hun geboortestreek. Een interessante doelgroep. “Een top idee”, zei ik. “Maar hoe gaan we dit doen?” Nou gewoon; stel een Boemerang-commissie samen, gooi de ideeën op tafel, durf echt het verschil te maken en zoek de publiciteit.

Oké. Deal. Wie doet er mee?

André Duteweert
Uitzendbureau Salland

Delen:

Deel dit artikel!