Moderne werkgever

Een langdurig zieke werknemer loopt het risico op een forse inkomensdaling. Bij het overlijden van een werknemer lopen zijn nabestaanden dit risico. Je kunt dit voor jouw werknemer en zijn familie voorkomen. 

Valt jouw werknemer uit door langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid? 
Na twee jaar ontvangt de werknemer een uitkering van de overheid. Het kan echter zijn dat het inkomen flink daalt, soms zelfs tot onder bijstandsniveau. Bij het overlijden van een werknemer worden de nabestaanden mogelijk geconfronteerd met een forse inkomensdaling. Dit heeft mogelijk vervelende persoonlijke gevolgen. Dit kun je als werkgever voorkomen.

Waarom wil je dit als werkgever regelen?
Uiteraard vanuit menselijk oogpunt. Daarnaast vergroot dit de tevredenheid over en loyaliteit aan jouw bedrijf. Tevreden en loyale werknemers zijn productiever en vertrekken minder snel naar een andere bedrijf. Zo behoud je goede werknemers.

Wat gaat dit kosten voor jou als werkgever? 
Dat bepaal je zelf. Je kunt de volledige kosten voor eigen rekening nemen, maar je kunt de kosten ook (gedeeltelijk) doorbelasten aan jouw werknemer.

In de praktijk zie ik vaak dat werkgevers hier niks in regelen. Vaak niet uit onwil, maar omdat ze onbekend zijn met de mogelijkheden om dit voor hun werknemers te voorkomen. Een moderne werkgever investeert in zijn werknemer. Onderdeel daarvan is hulp met zijn financiële zaken waaronder bescherming van zijn inkomen dat van zijn familie.

En jij? Hoe denk jij dat een moderne werkgever hier invulling aan moet geven?

Hendrik Kooijmans
Van Bruggen Adviesgroep Raalte
www.vanbruggenadviesgroep.nl/raalte

Delen:

Deel dit artikel!