Ondernemer voelt groeiende behoefte aan vermogensplanning

Jaap Profijt en Michèl ter Braak van profijt adviseurs zien duidelijke trend

Het vooruitzicht voor de meeste ondernemers lijkt helder: werken tot je er bijna bij neervalt. Althans, het heeft er alle schijn van dat we lang moeten doorwerken om onze oudedagvoorziening veilig te stellen. Voor een enkeling is het een zegen om door te werken omdat hij/zij er (nog) niet aan moet denken om achter de geraniums te zitten, maar tegelijkertijd lopen vele bedrijfseigenaren rond met die ene prangende vraag: kan het ook anders? Jazeker! Win maar eens advies in over vermogensplanning.

Als adviseurs in fiscaal voordeel zien Jaap Profijt en Michèl ter Braak een duidelijke trend. “Een groot deel van de generatie ondernemers die binnen afzienbare tijd de 60 aantikt, is al veertig jaar werkzaam. Zij leven echt toe naar het moment dat ze kunnen stoppen, maar willen natuurlijk financiële zekerheid. Momenteel bestaat daarom grote behoefte aan advies rond het plannen van het vermogen voor de oude dag”, aldus de eigenaren van profijt adviseurs, een kantoor dat is gevestigd in Deventer en Raalte.

Natuurlijk richten kantoren zoals profijt adviseurs zich in eerste instantie op de ondernemer, maar de tijd dat ze zich alleen maar bezig hielden met zaken als omzetbelasting en jaarrekeningen ligt ver achter ons. Ook de particulier weet steeds vaker de weg te vinden naar fiscale adviseurs. “Het lijkt zo gemakkelijk om zelf de aangifte van de inkomstenbelasting te verzorgen. De Belastingdienst maakt het ons toch juist gemakkelijker door al zoveel mogelijk in te vullen? Wij durven te stellen dat dit vooral in het voordeel is van de Belastingdienst en dat veel mensen geld laten liggen.”

In een eerste gesprek kan dat nog wel eens voor een leuke discussie zorgen, want de potentiële klant is vaak overtuigd dat hij/zij alles goed heeft ingevuld. Jaap Profijt illustreert met een voorbeeld uit de praktijk: “Ik vroeg een man wat hij had gedaan met het AOW-inkomen van zijn partner. Het antwoord was niets, want hij wist niet dat je naar elkaar kunt schuiven met aftrek en inkomen. Door ons toedoen kwam hij in aanmerking voor een aantrekkelijke heffingskorting van zo’n duizend euro. En het mooie is dat we tot vijf jaar terug in de tijd kunnen gaan. Hieruit blijkt maar weer dat het altijd goed is om er een deskundige bij te betrekken.”

De eindconclusie van het duo is duidelijk: “Het is een ambacht en misschien wel een kunst om adviseur in boekhouding en fiscaal voordeel te zijn”, zeggen ze met een knipoog naar de kunstuitingen aan de wand van het kantoor in Deventer.

Profijt Adviseurs
www.profijtadviseurs.nl

Delen:

Deel dit artikel!