Technische bedrijven en boeren stimuleren leren buiten de school

Scholen kunnen met ingang van vandaag gebruik maken van het aanbod van technische bedrijven en boerderijen om gastlessen op scholen te geven of bedrijfsbezoeken te organiseren. Dit initiatief is door Platform Techniek Salland en Boerderij Educatie Salland bij de scholen onder de aandacht gebracht tijdens een gezamenlijke kick off op donderdag 12 september.

Koppelen aan thema’s

Leren buiten de school en ontdekkend leren wordt een steeds belangrijker onderdeel voor scholen. De technische bedrijven en boerderijen juichen dit toe en willen scholen stimuleren om op bezoek te komen. Platform Techniek Salland biedt in de aanloop naar de Techniekdagen in oktober ieder jaar al gastlessen op de scholen aan.

Door het hele jaar scholen de mogelijkheid te bieden een gastles te geven of op bezoek te komen kunnen scholen het ook gemakkelijk aan een thema koppelen, in een andere periode van het jaar.

Technische bedrijven

Op de website van Platform Techniek Salland is een speciale pagina ingericht waarop 23 technische bedrijven, inclusief een beschrijving en contactgegevens, vermeld staan. De technische bedrijven hebben allemaal een speciale training gevolgd om goede inhoud te kunnen geven aan de gastlessen en bedrijfsbezoeken.

Boerderijen

Bij Boerderij Educatie Salland bieden 27 boeren bedrijfsbezoeken op de boerderij aan. De boeren hebben een speciale cursus van 4 dagdelen gevolgd, inclusief BHV diploma en ze zijn verzekerd, zodat zij schoolklassen op de boerderij kunnen ontvangen.

Onderwijs
Vanuit het onderwijs is met veel enthousiasme op het initiatief gereageerd. Tijdens de officiële kick off waren leerkrachten van diverse scholen aanwezig. Zij mochten als eerste een bedrijfsbezoek bij varkensbedrijf Neimeijer ondergaan en hebben ervaren hoe leuk leren buiten de school is.  
Websites
Scholen kunnen via de onderstaande websites de technische bedrijven en boerderijen vinden:

Delen:

Deel dit artikel!