Beekman Elektro en Hoogeboom sterke winnaars ROJA-competitie

De Sallandse Herberg barstte afgelopen vrijdag weer bijna uit z’n voegen. Vele ondernemers uit de gemeente Raalte zagen dat Beekman Elektro (detailhandel, dienstverlening en horeca), Hoogeboom Raalte (handel en industrie) en melkveebedrijf fam. Ogink (agrarisch) de titel Raalter Onderneming van het Jaar in de wacht wisten te slepen.

De jury had wederom een zware klus om eerst de nominaties en later de winnaars te bepalen. Alle negen genomineerde bedrijven lieten vakman- en ondernemerschap zien alsmede gedrevenheid, een eigen visie en verbondenheid met de Sallandse samenleving.

Dat Beekman Elektro (Raalte) uit de bus rolde, was voor niemand echt een verrassing. De winkel van weleer is uitgebouwd tot een bedrijf waar de zakelijke markt in Salland niet meer omheen kan als het gaat om elektro, communicatie en beveiliging. Inmiddels staan dertien medewerkers op de loonlijst. En dat gaat alleen maar groeien gezien de opdrachten bij Pan Oston (complete technische installaties bij de nieuwbouw) en het E-Fulfilment Centre van Jumbo, beiden in Raalte.

Hoogeboom Raalte is ook zo’n gerenommeerd familiebedrijf waar met broers Jurgen en Gert jaren geleden al de derde generatie is aangetreden. Het motto van de onderneming zou kunnen zijn ‘niet lullen maar poetsen’, maar het is ‘geen opdracht zo moeilijk of het is wel uitvoerbaar’. Hoogeboom heeft daarmee een goede naam opgebouwd bij overheden, bouwbedrijven, waterschappen en particulieren. Het bedrijf levert kwaliteit, komt afspraken na en heeft ook veel aandacht voor milieu en duurzaamheid.

Nog net iets ouder dan Hoogeboom is het melkveebedrijf van de familie Ogink (Wim, Marian en zoon Erik). In 1997 is afscheid genomen van de varkenshouderij en richten de Oginks zich volledig op hun 120 koeien. De agrarische ondernemers kenmerken zich door een voortdurend streven naar verbetering, vernieuwing en duurzaamheid. Zo beschikten ze als eerste in Raalte over een melkrobot die vorig jaar is vervangen door twee nieuwere exemplaren. En blijven ze aandacht houden voor de geliefde weidevogels. De agrarische keuzes voor de toekomst zijn duidelijk: zoveel mogelijk eigen voer verbouwing met zoveel mogelijk eigen machines.

Foto: Stöppelhaene

Delen:

Deel dit artikel!