BNI de Wouw houdt banenbeurs in Lemelerveld

Zonder sollicitatiebrief direct kennismaken met werkgevers bij Timmerfabriek Salland

BNI de Wouw presenteert op zaterdag 30 juni een banenbeurs bij Timmerfabriek Salland in Lemelerveld. Het initiatief komt van Gerard Harmsen, eigenaar van Timmerfabriek Salland/Salland Kozijnen in Lemelerveld, die, aangezien hij binnenkort afscheid neemt als lid van BNI de Wouw, de leden van de netwerkclub nog een laatste dienst wil bewijzen. “Het komt bij elke bijeenkomst van BNI de Wouw wel ter sprake. Je kunt zo moeilijk goed personeel vinden”, vertelt hij.

Negen bedrijven presenteren zich aan geïnteresseerde werkzoekenden, maar er is nog ruimte voor extra aanmeldingen. Vooralsnog gaat het om Combidak in Lemelerveld; Schoonmaakbedrijf te Wierik in Raalte; Timmerfabriek Salland/Salland Kozijnen; Disselhorst Totaal Installateur in Heeten; DreamPlafonds in Heino; Uitzendbureau Get Work in Raalte; Lenferink Schilderwerken in Heino; Roelofs Lemelerveld (actief op het gebied van groen-, loon- en grondwerk) en Bouwbedrijf Hemeltjen in Wijhe. De banenbeurs wordt ondersteund door de gemeenten Raalte en Dalfsen.
“Zo’n banenbeurs kun je inderdaad zien als een alternatief voor de personeelsadvertentie”, vertellen Aniek Spronk (gemeente Raalte) en Bas Bolink (Get Work) die de beurs samen met Gerard organiseren. “Er is zo’n grote vraag naar personeel dat het eigenlijk niet meer uitmaakt als je een paar gewenste competenties niet hebt”, vervolgt Aniek. “Het gaat steeds meer om de persoon en minder om het cv.” “We zeggen ook wel dat de soft skills belangrijker zijn geworden dan de harde skills”, zegt Bas. “Laten we eerlijk zijn, iedereen kan alles leren. Wie ben je als persoon? Pas je bij het bedrijf? Is er een klik met de directeur? Daar draait het om! We zien dit als een laagdrempelige mogelijkheid om rechtstreeks, zonder eerst een sollicitatiebrief te schrijven, in contact te komen met werkgevers.”

Match
Alle deelnemende bedrijven krijgen een eigen stand. De meeste deelnemers richten zich op personeel met een praktisch geschoolde achtergrond, maar bij bijvoorbeeld Get Work is er ook informatie over andere functies. Daarnaast kunnen de bezoekers ook meer te weten komen over omscholingsmogelijkheden. Aniek: “We hebben iedereen die geïnteresseerd is in ander werk of werk zoekt en gemotiveerd is wel wat te bieden. Als er een aanknopingspunt is, is er ook wel een match te maken!” Aniek is als vertegenwoordiger van de gemeente Raalte ook lid van BNI de Wouw. “Wij zijn er ook. Niet met banen, maar wel om matches te maken. Ik ben accountmanager werkgevers dienstverlening. Het is ook mijn taak om zoveel mensen aan het werk te krijgen. Daar is zo’n banenpoule natuurlijk uitermate geschikt voor! ”De banenbeurs mag dan een initiatief zijn van Gerard; Aniek en Bas sluiten niet uit dat het evenement vaker gaat plaatsvinden. “We zien dit als een pilot. Als die succesvol is, kijken we verder!”

Dinercheque
De banenbeurs duurt van 10.30 tot 14.30 uur. Iedereen kan binnen die tijden op elk gewenst moment naar binnen stappen. Opgave is niet nodig. Er wordt gezorgd voor koffie en soep. Werkzoekend? Neem een cv mee. Onder alle ingeleverde exemplaren wordt een dinercheque verloot. Timmerfabriek Salland is te vinden aan de Handelsweg 39. Werkgevers die op zoek zijn naar nieuw personeel, geen lid zijn van BNI de Wouw, en ook een plekje willen op de banenpoule kunnen zich melden bij Bas, mob. 06-41368824, e-mail: bbolink@getwork.nl. Zij betalen 100 euro.

Delen:

Deel dit artikel!