Techniekdagen zijn niet meer weg te denken

De bezoekersaantallen moeten nog bekend worden gemaakt, maar van tevoren staat als een paal boven water dat de twaalfde editie van de Techniekdagen Onderwijs Salland als een groot succes kan worden omschreven.

Vele kinderen en hun ouders grepen het afgelopen weekend aan een kijkje achter de schermen te nemen van een flink aantal bijzondere bedrijven in Salland. Zo trok de bouwlocatie van het nieuwe Tijenraan veel belangstelling. Vooral omdat daar een kijkje in de kelder kon worden genomen om te zien wat zich onder een zwembad bevindt.

Op alle locaties werden kinderen uitgedaagd om aan activiteiten mee te doen binnen het thema ‘Koppelingen van technieken. Zo kon bij Nijenkamp Stalinrichting een lampenkap in elkaar worden gezet die bij Geissler Installatietechniek werd voorzien van een fitting en stekker. En Heijcon en Van der Vegt Fijnmetaal werkten samen om kinderen diverse onderdelen van een tolletje te verstrekken die ze zelf in elkaar konden zetten.

Kortom, veel tevreden gezichten bij de bezoekers en de organisatie. Een vervolg ligt dus voor de hand. Meer informatie is te vinden op www.platformtechnieksalland.nl

Fotocredits: Sukerbiet.nl

 

 

Delen:

Deel dit artikel!