Bij ’t Salland Coaching & Advies staat de blik op de toekomst centraal

“In allebei onze expertises draait het om verandering”

Voor een buitenstaander lijkt ’t Salland Coaching & Advies uit twee verschillende onderdelen te bestaan. Aan de ene kant helpt ’t Salland Coaching mensen tot bloei te komen, aan de andere kant helpt ’t Salland Advies overheden en bedrijven bij het samenwerken aan een betere en duurzame leefomgeving. Twee totaal verschillende expertises, maar wie goed kijkt ziet één duidelijke rode draad: de duurzame blik op de toekomst. 

“Het zijn inderdaad twee verschillende vakgebieden, maar tegelijkertijd zijn er ook heel veel overeenkomsten”, zo vertelt mede-eigenaar Martine Scholten enthousiast vanuit het kantoor dat verscholen ligt in het Luttenbergse groen. “In eerste instantie begon ik het bedrijf in 2017 alleen, onder de naam ’t Salland Coaching en Organisatieadvies. Ik richtte me toen helemaal op loopbaancoaching en HR-advisering, maar in 2019 sprak Simon (Troost red.) de wens uit om zijn kennis over water en milieu ook als zelfstandige te gaan inzetten. Toen dachten we; ja, gaan we dan allebei los een eigen bedrijf hebben? Of gaan we de krachten bundelen? We kwamen al snel tot de conclusie dat we onze expertises samen wilden voegen. Sindsdien runnen we het bedrijf samen onder de naam ’t Salland Coaching & Advies.” Simon knikt: “Deels uit praktisch oogpunt, want waarom zou je alles twee keer inrichten? Maar tegelijkertijd zijn er ook heel veel overeenkomsten tussen onze vakgebieden. We zijn namelijk allebei bezig met verandering. Mijn collega Jur en ik zijn bezig met het veranderen van de fysieke leefomgeving vanwege klimaatverandering, bij Martine en Tamara gaat het over het in beweging krijgen van mensen en organisaties.” 

Naast verandering is er nog één woord dat in beide vakgebieden vaak terugkomt: toekomstgerichtheid. Martine: “Bij ’t Salland Coaching richten we ons op duurzame inzetbaarheid, dus hoe kunnen mensen zo lang mogelijk fit én gelukkig werken? En hoe kun je dit als werkgever faciliteren? Daarin spelen heel veel dingen mee. Fysieke en mentale gezondheid natuurlijk, maar ook de balans tussen werk en privé en de mogelijkheden om jezelf op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen. Want waar wil je nog graag heen groeien?” Tamara vult haar collega aan: “Het verloop binnen bedrijven is vrij groot, dus zij komen regelmatig bij ons met de vraag: ‘Kan ik hier iets aan doen?’ Steeds meer bedrijven investeren daarom in loopbaan- en ontwikkeltrajecten. Een heel mooi middel, want hiermee kun je erachter komen wat mensen nodig hebben om fit en gelukkig te worden of te blijven in hun werk. Werkgevers die hierin investeren houden hun personeel veel langer bij hen. En tegelijkertijd is dat ook nog eens een mooi visitekaartje.” 

Duurzame leefomgeving  

Die blik op de toekomst die Martine en Tamara omschrijven, is daarnaast ook perfect van toepassing op ’t Salland Advies. Want hoe gaan we om met de leefomgeving, zodat wij én de generaties na ons er nog lang van kunnen genieten? “Ook daarin gaat het natuurlijk om toekomstbestendig zijn”, zo vertelt Simon. “Het klimaat verandert en dus moet je iets anders doen dan wat je gisteren deed. Wij helpen overheden en bedrijven bij het samenwerken aan een betere en duurzame leefomgeving. We initiëren en begeleiden projecten en proberen daarin verschillende partijen met elkaar te verenigingen, maar daarnaast helpen we ook bij het opstellen van beleid of strategieën en maken we analyses voor gebiedsprocessen.” Jur: “Daarin komen allerlei vraagstukken voorbij, maar op dit moment is hitte bijvoorbeeld een hele belangrijke. Binnenkort ga ik met Martine daarom ook bij gemeenten trainingen geven over de omgang met hitte.” 

In de afgelopen jaren heeft ’t Salland Coaching & Advies mooie stappen gemaakt. Zo bestaat het team inmiddels uit vier leden. Allemaal praten ze vol enthousiasme over hun werk. Belangrijk, zo vinden ze unaniem. Martine: “Werkplezier staat hier echt voorop. Wij kijken daarom heel bewust naar ieders interesses en talenten, zodat we iedereen een rol kunnen geven die écht bij hem of haar past. Zo werken we met z’n allen aan ons bedrijf en is ’t Salland ook niet alleen afhankelijk van Simon en mij.” Simon: “In de toekomst willen we het samen doen nog meer uitdragen. Ons bedrijf bestaat dan wel uit twee losse expertises, maar daarin kunnen we nog veel meer aan kruisbestuiving doen. Als Jur en ik een project draaien waarin het niet lekker loopt bijvoorbeeld. Dan kunnen wij Martine en Tamara invliegen om met coaching iets te kunnen betekenen. We hopen op die manier de twee verschillende takken steeds meer bij elkaar te laten komen.”  

 

’t Salland Coaching & Advies   |   Oude Twentseweg 22   |   Luttenberg   |   0572 745 290   |   martine@tsalland.nl   |   simon@tsalland.nl    |   www.tsalland.nl

Delen:

Deel dit artikel!