Bouwbedrijf Gebr. Meijer wil vroegtijdig meepraten, adviseren en volledig ontzorgen

Bouwbedrijf Gebr. Meijer is een begrip in Raalte en omgeving. Een familiebedrijf met een imposante geschiedenis van meer dan honderd jaar. De nieuwe eigenaar (sinds begin vorig jaar) Martijn Endeman heeft er dus geen moment over nagedacht om een naamswijziging door te voeren. En, zo voegt hij er snel aan toe, het is zeker ook niet zijn bedoeling om het familiegevoel uit de onderneming te halen. “We zijn én blijven een warme én een hechte onderneming”, verwijst hij ook naar de nieuwe wielerkleding en persoonlijke ontwikkelplannen voor medewerkers.

Het is wel even wennen. Geen Meijer meer aan het roer van het bouwbedrijf, maar de broers Hein en Wim hebben het estafettestokje met een goed gevoel en een gerust hart overgedragen. Martijn Endeman was al sinds 2013 in dienst als adjunct-directeur met het vooruitzicht om het uiteindelijk zelfstandig voort te zetten. “Ik heb veel geleerd van Hein die ruim 45 jaar aan het roer heeft gestaan. Hij heeft het bedrijf groot gemaakt. Het mooie is dat ik meteen vanaf het begin de vrije hand heb gekregen om te innoveren en te investeren. ” De wereld verandert. Bouwbedrijf Gebr. Meijer ziet het, gaat er graag in mee en wil zelfs voorop lopen. De nieuwe website, die sinds kort in de lucht is, moet dan ook meer inzicht geven in de diversiteit van de bouwprojecten. En vooral ook de mensen laten zien die het werk verzetten en welke toegevoegde waarde zij hebben voor de opdrachtgevers. ‘Meebouwen aan de maatschappij’ is het credo waarbij het accent dus op de zakelijke bouw ligt. Wat velen in Salland op het netvlies staat, is de bouw van het Hospice, nieuwbouw locatie Hartkamp en de vernieuwbouw van Angeli Custodes, allen in Raalte. “We zijn trots op ons werk en dan mag je het best eens wat meer laten zien. Het geef altijd een extra warm gevoel als je een steentje kunt bijdragen aan de maatschappij”, vindt Endeman.

Tekst gaat verder onder de foto

Aan de voorkant

Je kunt stellen dat Bouwbedrijf Gebr. Meijer met de relatief jonge directeur (maar wel met ruim twintig jaar ervaring in de bouwsector) aan het roer een nieuwe fase is ingegaan. Zelf ziet hij het voor een deel als voortgaan op de ingeslagen weg, maar wel met een eigen visie.

Bouwbedrijf Gebr. Meijer doet veel meer dan alleen bouwen. Het heeft meer weg van volledig ontzorgen en adviseren.
“Dat gaat bij ons best heel ver. In ons team van ca. 35 medewerkers hebben we diverse werknemers die al aan de voorkant meepraten over de recente ontwikkelingen bij de verschillende opdrachtgevers. Ze volgen de ontwikkelingen in bijvoorbeeld de maatschappelijke bouw (o.a. zorg, onderwijs, corporaties en bedrijven) op de voet. Alleen op die manier kun je technisch en functioneel goed integreren. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling rond frisse scholen met goede ventilatie en een gezond binnenklimaat. Ook nemen we de gehele vergunningsaanvraag voor onze rekening en bieden allerlei andere opties aan zoals de organisatie van informatieavonden, nieuwsbrieven en kopers- en huurdersbegeleiding.

” En mocht dat beeld nog bestaan, dat doen ze al lang niet meer alleen in Salland! “De tijd dat je je bij wijze van spreken alleen het vizier op Raalte en de kerkdorpen kon hebben, is echt wel voorbij. Met het oog op de continuïteit pakken we graag de grotere werken aan en daarvoor richten we ons op Oost-Nederland. Het is voornamelijk de regio Zwolle, Stedendriehoek en Almelo, maar eigenlijk is alles binnen een uur rijden zeker interessant”, aldus Endeman die graag tijd vrijmaakt om ook zijn maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Zo was hij voorzitter van Platform Techniek Salland en is hij momenteel bestuurslid van Kring Raalter Werkgevers en lid van de Omgevingsraad van Camel College Raalte. “Het is een goede manier om te horen wat er leeft en speelt. En om met jong talent in aanraking te komen.”

Tekst gaat verder onder de foto


Wonen onder architectuur met Qubus Droomhuizen

Bouwbedrijf Gebr. Meijer heeft de focus voornamelijk op de markt van zakelijk en maatschappelijk bouwen. Ook is er zeker aandacht voor de particuliere sector. 

Samen met bouwkundig tekenaar Roy Alferink en Installatietechniek Raalte heeft Bouwbedrijf Gebr. Meijer een nieuw concept opgezet onder de naam Qubus Droomhuizen. In een notendop: als opdrachtgever krijg je een unieke woning die onder architectuur en volledige begeleiding van een ervaren bouwteam wordt gebouwd. Zie www.qubusdroomhuizen.nl.

Bouwbedrijf Gebr. Meijer
Klipperweg
28102 HR Raalte
0572 351 863
info@gebrmeijer.nl
www.gebrmeijer.nl

Delen:

Deel dit artikel!