Chiel Polstra draagt voorzittershamer Heino Aktief over aan Gert Braakman

“Alles valt en staat met omzien naar elkaar”

“In Heino is enorm veel bedrijvigheid. Het zou mooi zijn als we er samen de schouders onder kunnen zetten”, aldus Gert Braakman. Dit jaar werd de ondernemer gekroond tot Ondernemer van het Jaar in Heino én uitgeroepen tot de nieuwe voorzitter van Heino Aktief.  

Hij is nog maar een paar weken voorzitter, maar de eigenaar van Braakman BV spreekt nu al vol enthousiasme over zijn nieuwe rol. Hij ziet namelijk dat de leden van de ondernemersvereniging voor mooie uitdagingen staan. “Heino Aktief bestaat op dit moment uit 120 leden, allen actief in de handel, industrie en zakelijke dienstverlening. Dat betekent niet dat er voor ons geen winst meer te behalen valt. De ondernemers uit Heino en omgeving kunnen elkaar nog meer versterken. Met een open bedrijvendag kunnen we bijvoorbeeld laten zien welke bedrijven we hebben én wat ze kunnen”, zo vertelt Gert. Het afgelopen jaar draaide de ondernemende voorzitter mee met Chiel Polstra, de interim-voorzitter. “Dit ‘proefjaar’ vond ik heel leerzaam”, zo vertelt hij enthousiast. “We werden bijvoorbeeld uitgenodigd door de gemeente Raalte om mee te praten over de uitbreiding van het bedrijventerrein Blankenfoort. Dat waren voor mij écht de krenten uit de pap.” Gert is geen onbekende naam binnen de vereniging. In het dagelijks leven staat hij aan het roer van Braakman BV, een bedrijf in vloerverwarming gelegen aan de Zwolseweg in Laag Zuthem. Om Heino Aktief onder zijn leiding een nieuwe impuls te geven, heeft hij zijn werkzaamheden dit jaar bewust op een lager pitje gezet. “Alles valt en staat met omzien naar elkaar. Binnen de vereniging heerst een sterk noaberschap en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Ludieke kennismaking 

Hoewel hij grote twijfels had over het voorzitterschap, besloot hij na lang wikken en wegen alsnog overstag te gaan. “Ruim een jaar geleden ben ik benaderd door Bram Steijn, de vorige voorzitter, om na te gaan denken over het voorzitterschap. Ieder lid heeft tenslotte hetzelfde doel: optimaal ondernemen in een inspirerende omgeving. Voor mij was het één van de belangrijkste drijfveren om voorzitter te worden.” Waarom de vereniging bij Gert terechtkwam? “Gert is een enorme verbinder. Hij is een prachtig uithangbord voor de Heinose ondernemer. Dat maakte hem perfect voor deze functie,” zo vertelt Chiel Polstra daarover. En daarmee zegt hij zeker niets te veel, want Gert maakte meteen al een ronde langs alle aangesloten ondernemers om kennis te maken. Hij nam een snoeppot mee met de tekst: ‘Groeien doen we samen’. Gert: “De grootste uitdagingen zijn voor mij het gebrek aan kennis en de anonimiteit van onze leden. Daarom koos ik ervoor om op een ludieke manier kennis te maken en zo tekst en uitleg te geven. Want wie zijn we en wat kunnen we voor elkaar betekenen? Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat dat onze leden elkaar gaan versterken. Bovendien kan ik tijdens de bedrijfsbezoeken precies zien waar de ondernemingen zich op richten. Fantastisch om een uniek inkijkje te krijgen!”

 

Ondernemersvereniging Heino Aktief    |   Heino    |    info@heinoaktief.nl    |    www.heinoaktief.nl 

Delen:

Deel dit artikel!