Een fiets van de zaak: duurzaam, gezond en nu ook veel voordeliger

Leasefiets is nog nooit zo aantrekkelijk geweest dankzij nieuwe belastingregels

Natuurlijk had Kruiper Tweewielers de laatste jaren wel contact met ondernemers die gebruik wilden maken van de leasefiets. De echte explosie bleef echter uit en dat was met name te wijten aan de ingewikkelde regeling voor het privégebruik. Dat heeft het kabinet er toe aangezet om de leaseregels te versimpelen. Vanaf 1 januari 2020 wordt voor de leasefiets standaard 7% bijtelling gerekend in plaats van de gebruikelijke 21%. “Dat is een hele vooruitgang”, stellen Caroline en Marcel Kruiper.

Iedereen is overtuigd van het goede verhaal rond de leasefiets. Als werkgever heb je belang bij gezonde en fitte medewerkers. En de overheid is gebaat bij elke oplossing die enigszins bijdraagt aan het mobiliteitsprobleem. Het ontbrak tot op heden echter aan de juiste financiële impuls. “Er is keihard gelobbyd voor een aantrekkelijke bijtelling. In onze buurlanden is al langer sprake van een gunstige belastingregeling en het heeft daar echt gezorgd voor een boost in de verkoop van elektrische fietsen.”

Kruiper Tweewielers houdt dus serieus rekening met een flinke aanloop van bedrijven die het als voordeel zien dat voortaan een (groot) deel van het woon-werkverkeer per fiets gaat plaatsvinden. “Niet voor niets hebben ook de fabrikanten allemaal iemand in dienst genomen die het gebruik van de leasefiets moet stimuleren en activeren. Voorheen waren het private partijen die zich via het fietsenplan op de markt van de leasefietsen stortten, nu zijn het de fabrikanten die het doen.”

Ondernemers kunnen dus rechtstreeks zaken doen met een bepaald fietsenmerk, maar nog beter is het om rechtstreeks leasecontracten af te sluiten met Kruiper Tweewielers. De Raalter fietsenzaak werkt samen met verschillende leasemaatschappijen, maar adviseert altijd om het eerst even af te stemmen met de eigen accountant. Bij Kruiper Tweewielers is voldoende keuze uit diverse merken, er is persoonlijk contact om de (extra) wensen door te spreken en je kunt afspraken maken m.b.t. het onderhoudscontract. “Ook prettig voor de medewerkers als ze vanuit het verleden al een band met ons hebben opgebouwd”, aldus Marcel en Caroline.

Ze beseffen dat er nog vele Sallandse bedrijven zijn die – ook voordat deze nieuwe aantrekkelijke fiscale regeling bekend werd – nog niet hebben nagedacht over de leasefiets. Het is daarom goed om nog even de voordelen aan te stippen. “In deze tijd waarin je in sommige sectoren lastig aan goed personeel komt, is het een hele mooie extra secundaire arbeidsvoorwaarde om mensen aan je te binden. En voor de medewerkers die al in dienst zijn, kan het een prima alternatief zijn voor loonsverhoging. Bovendien krijgt iedere werknemer na drie jaar de mogelijkheid om de fiets voor een bepaald bedrag over te nemen.”

Kruiper Tweewielers
Tjalkstraat 6
8102 HG Raalte
0572 36 28 00
info@kruipertweewielers.nl
www.kruipertweewielers.nl

Delen:

Deel dit artikel!