Een rugzak vol financiële kennis en kunde voor alle ondernemers

Lobbert Administratie is in te zetten voor het totale boekhoudkundige proces 

Wanneer je in Salland bent, ontkom je niet aan de uitdrukking ‘Sallandse nuchterheid’. Let maar eens op: je hoort het vaak voorbijkomen en ook in SOM maken we er regelmatig melding van. Maar wat is het nu precies, kun je je afvragen. Is er eigenlijk een definitie te geven voor een karakteristieke streekeigenschap? Bestaat het wel dat de mensen in een streek zo’n beetje allemaal dezelfde inslag hebben? En kun je dit echt terugvinden in hun doen en laten? In gesprek met Raaltese Nicôle Lobbert-Trip kunnen we op die laatste vraag in ieder geval een positief antwoord geven. Jazeker, de Sallandse nuchterheid is aanwijsbaar: ze zit voor me aan de keukentafel.

“Het ondernemerschap bevalt me tot nu toe erg goed. Maar ik sta er zeker nuchter in: Ik doe gewoon mijn ding en ik zie wel wat de toekomst brengt”, zegt Nicôle als we praten over het administratiekantoor dat ze een jaar geleden heeft opgericht. Lobbert Administratie is gespecialiseerd in het voeren van bedrijfsadministraties voor ZZP’ers en het midden- en kleinbedrijf. Nicôle verzorgt de financiële administratie, de inkomstenbelasting en geeft input voor de jaarrekening. Kortom, een rugzak vol financiële kennis en kunde voor ondernemers, of het nu een groot bedrijf is of een kleine startup waar alles nog moet worden opgezet. “Alle klanten zijn gelijk en even belangrijk voor mij”, zegt ze.

Schoenendoos

“Je kunt mij op alle onderdelen in het boekhoudkundig proces inzetten. Of het nu gaat om de totale verzorging van de boekhouding, het voorbereidend werk voor de accountant, het boekhoudkundig proces inrichten of meedenken over een haalbare oplossing voor een probleem. Ervaren, duidelijk en persoonlijk, dat ben ik.” Die rugzak vol kennis en ervaring deed ze op bij De Jong & Laan, het gerenommeerde accountantskantoor dat vooral veel vestigingen in Noord- en Oost-Nederland heeft. Hoewel haar ambities eerst in de zorg lagen, was de opleiding tot kraamverzorgster niet helemaal wat ze ervan verwachtte en werd het de meao. “Dat past beter bij mij.” 

De stage bij De Jong & Laan werd een baan en de baan werd een dienstverband van zo’n twintig jaar. “Ik heb hier veel verschillende dingen gedaan en ontzettend veel geleerd. Wel is er veel veranderd ten opzichte van vroeger. Vaak deden we dan het hele administratietraject. Bij wijze van spreken met de schoenendoos vol bonnetjes. Nu kunnen ondernemers veel meer zelf omdat er goede administratiepakketten zijn. Toch vind ik het boekhoudkundige stukje nog steeds het leukst en wil ik me vooral hierop richten. Het was tijd om het zelf te gaan proberen!”

Tekst gaat hieronder verder

Voldoening

De vaardigheden die een ondernemer al dan niet heeft op het gebied van administratie maakt dat de werkzaamheden voor Nicôle heel verschillend zijn. Bij sommige bedrijven is ze een dag in de week aanwezig om alle voorkomende werkzaamheden te doen, voor andere bedrijven doet ze af en toe een klus vanuit huis. “Het is allebei prettig. Op locatie ervaar je meestal iets meer binding met het bedrijf. Maar thuiswerken is voor mij ook geen probleem. Ik ben heel flexibel en kan met de verschillende boekhoudkundige programma’s overweg. De wensen van de klant staan altijd centraal voor mij en ik voel mij betrokken bij de bedrijven waar ik voor werk. Ik haal echt voldoening uit het feit dat ik de zaken netjes op orde heb voor hen. Zij hebben hierdoor meteen inzicht in hun cijfers, kunnen inspringen op ontwikkelingen en doen waar zij goed in zijn: ondernemen. Het is mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Nicôle’s overstap naar een eigen onderneming ging probleemloos. Al heel snel wisten ondernemers haar te vinden en draaide het kantoor op volle toeren. Soms vanuit vroegere contacten die ze opdeed bij de Jong & Laan: “Maar nooit zonder overleg met mijn oud-werkgever.” Ook nieuwe klanten weten de weg naar Lobbert Administratie te vinden. Met alle nuchterheid die haar kenmerkt, zegt ze: “Het is wonderbaarlijk hoe goed het gaat, ik heb uiteindelijk helemaal geen reclame voor mezelf gemaakt, dat past nou eenmaal niet zo goed bij mij. Mensen denken blijkbaar erg goed over mij…”

Duidelijk beeld

Voortbordurend op de Sallandse nuchterheid is een vraag als ‘wat zijn jouw sterke kanten’ niet altijd even makkelijk te beantwoorden. Je doet nu eenmaal je werk gewoon zo goed mogelijk, wat kun je daar nog meer over zeggen. Maar Nicôle heeft wel degelijk een heel duidelijk beeld van haar onderneming. “Ik kom mijn afspraken na, heb een heldere werkwijze en heb de zaken goed op orde. Ik heb veel ervaring en kan daardoor kwaliteit bieden. Ik ben daarnaast ook heel loyaal, stel alles in het werk om het voor de klant zo goed mogelijk te regelen. Orde in de chaos scheppen of een ondernemer verlossen van die klus die niets voor hen is. Samen gaan we voor het beste resultaat. Dat is echt mijn motto!”

Delen:

Deel dit artikel!