Mooie samenwerking Nijboer Interieur & Design en Wagenmans Wonen

Als het hek van de dam is…..smelten meerdere ambachten prachtig samen.

Zet een aantal ondernemers uit Salland bij elkaar en het komt altijd goed. Dat is eigenlijk de prachtige rode draad die door het nieuwbouwpand van Acon in Lemelerveld loopt. Het begint met een ondernemer (Peter Meilink) die weet wat hij wil, maar tegelijk ook enorm veel vertrouwen heeft in partijen zoals Wagenmans Wonen, Geissler Installatietechniek (beiden Lemelerveld) en Nijboer Interieur & Design (Mariënheem).

Om het dicht bij het ambacht van Acon – afrasteringen en beschoeiingen – te houden: als het hek van de dam is…smelten de mooiste initiatieven samen. Geven we gemakshalve maar een eigen draai aan een bekend spreekwoord… Toch mag je het gerust als heel bijzonder bestempelen dat Meilink iedere partij in het bouwproces (bijna) vrij spel geeft. En dat geldt dus ook voor interieurarchitect Mariska Hoppen van Nijboer. “Het contact is via beeldbellen gegaan en uit de schets bleek dat ze heel goed heeft geluisterd. Het is stijlvol geworden”, stelt hij tevreden vast. 

Nijboer Interieur & Design en Wagenmans Wonen vonden elkaar snel. Zoals ze al vaker hebben samengewerkt, in zowel grote (o.a. Van der Valk Hotels) als kleine projecten. Het klikt goed, want de mentaliteit binnen de bedrijven is vergelijkbaar en er is respect voor en vertrouwen in elkaars vakmanschap. “En meestal hebben we aan een half woord genoeg om te begrijpen wat de ander bedoelt. Dat is wel heel fijn, want in de projectwereld regeert vaak de chaos”, geven Chiel Jannink (projectcoördinator bij Nijboer) en Bas Wagenmans aan.

Bas Wagenmans bij Acon

Verbond met de natuur

De totale bedrijfsoppervlakte van Acon is meer dan verviervoudigd. Op het nieuwe gedeelte van het industrieterrein in Lemelerveld is een hal van vijftienhonderd vierkante meter verrezen. En het kantoor beslaat drie verdiepingen van elk tweehonderd vierkante meter. Het mooie is dat in elke laag een andere kleur is doorgevoerd: groen, blauw en bruin. 

Die kleuren weerspiegelen het verbond dat het bedrijf jaren geleden al heeft gesloten met de natuur. De hekken en beschoeiingen staan namelijk altijd met de ‘voeten’ in de aarde (bruin), in een weids landschap (groen, tevens de huiskleur van Acon) en in de nabijheid van water (blauw). Die kleuren van buiten zijn naar binnen gehaald waardoor het pand nog mooier opgaat in de omgeving. En als klap op de vuurpijl is het (hek)werk van Acon op subtiele wijze in het interieur verweven. De ene keer is het een kast, de andere keer de wandbekleding. Zelfs in de LED-verlichting boven de vergadertafel zijn de contouren van een hekwerk te herkennen. “Speels en toch functioneel”, constateert Jannink.

Een deel van de inrichting van het hoogste (twaalf meter!) pand van Lemelerveld komt op naam van Wagenmans Wonen. Dan hebben we het onder andere over de pvc-vloer in betonlook, de kleden op de vloer en elektrische rolgordijnen aan de binnenzijde van het kantoorpand. “Het was niet mogelijk om op dit pand zonneschermen aan te brengen, dus we moesten op zoek naar een andere oplossing.” “En het wordt allemaal aangestuurd met domotica”, vult Jannink aan.  

Chiel Jannink laat trots het resultaat zien

We kunnen met z’n allen vaststellen dat het industrieterrein in Lemelerveld is uitgebreid met een prachtig bedrijfspand. Zowel van buiten als van binnen. Een eyecatcher, zeker ook voor de markt waarin Acon actief is. “Vaak zie je bij dit soort bedrijven dat het functionele voorop staat en minder aandacht wordt besteed aan hoe het er uit ziet. Het oude pand van Acon was daar ook een voorbeeld van. Mooi dat Peter het heeft aangedurfd om het anders aan te pakken en er ook niet op heeft bezuinigd.”

De samenwerking wordt binnenkort ongetwijfeld op een andere locatie voortgezet, want als één ding duidelijk wordt, dan is het wel dat de twee partners elkaar hebben gevonden. “Wat het mooist is? Het samen naar oplossingen zoeken en de klant daarmee weten te verrassen!”

Wagenmans Wonen | www.wagenmanswonen.nl| info@wagenmanswonen.nl | Nijboer Interieur & Design | www.nijboer.nl| info@nijboer.nl

Delen:

Deel dit artikel!