Van ‘even erbij’ tot serieuze business: Stretchtent Salland blijft groeien

“Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby”

Een ritje door Salland maken zonder ook maar één stretchtent te spotten? Onmogelijk. De tent is namelijk razend populair. Niet gek dus dat Stretchtent Salland de afgelopen tijd behoorlijk is gegroeid. Eigenaren Tom van Duuren en Joost Meijerink runden Stretchtent Salland lange tijd naast hun andere bedrijven, maar dat gaat echt niet meer. Ze schuiven daarom langzaam hun nieuwe collega naar voren: “Dames en heren: dit is Kas Mensink!”

“Ja, nu we steeds groter worden moeten we toch echt keuzes maken”, zo lacht Tom breed. “Joost en ik hebben simpelweg de tijd niet meer om alles zelf te doen. En dus hebben we besloten om Kas steeds verder naar voren te schuiven.” Kas kwam vorig jaar via via bij Tom en Joost terecht en ging daar als tentenbouwer aan de slag. “Ik ben een jongen van de praktijk, iemand die graag de handen uit de mouwen steekt. Ik kwam hier op de koffie en dacht: dit ga ik doen, dit vind ik leuk. Ik geniet er echt van om lekker op pad te gaan en op verschillende plekken tenten te bouwen. Sinds dit seizoen krijg ik steeds meer andere verantwoordelijkheden. Zo pak ik nu bijvoorbeeld ook de planning voor verhuur op.”

Het idee om stretchtenten te gaan verhuren, kwam zes jaar geleden uit de koker van Joost. Hij heeft zelf een cateringbedrijf en kwam in die branche steeds vaker de stretchtent tegen. “In de regio bleken deze tenten eigenlijk amper te huur en dus zagen wij wel een mooie kans. Vooral ook als aanvulling op mijn cateringbedrijf en Toms bedrijf in licht en geluid. We dachten: ach, we schaffen een paar van die tenten aan en dan zien we wel. We hadden geen idee hoe het allemaal werkte, maar we gingen gewoon samen op pad om de tenten op te bouwen.” Tom knikt: “Sindsdien is het alleen maar gegroeid. We kregen steeds meer tenten en begonnen naast verhuur ook met het verkopen van tenten. Inmiddels hebben we zelfs een eigen webshop. Eigenlijk is het een beetje een uit de hand gelopen hobby. We begonnen gewoon, zonder plan of doel. Het was in het begin zeker niet het idee om er nog een bedrijf bij te starten.” Joost lacht: “Nou, dat is nét niet helemaal gelukt!” 

Versterken

Nee, met klanten als Hotel De Zwaan, Landal Holten, Raalte on Ice en De Troubadour in Hardenberg mogen we inmiddels gerust spreken van een meer dan goedlopend bedrijf. Er gaat tegenwoordig immers geen bedrijfsfeest, evenement of festival voorbij zonder zo’n stretchtent. Het geheim? “Ik denk vooral het visuele aanzicht”, zo zegt Tom. “Het ziet er gewoon heel erg mooi en chique uit.” Kas vindt dat ook: “Ja, knappe gast die iets verzint dat mooier is dan de stretchtent en ook nog eens beter werkt.” Tom: “Precies, voorheen zag je vooral aluminium tenten, maar die hebben toch een hele andere uitstraling. Daarnaast is de stretchtent ook nog eens beschikbaar in veel verschillende maten én is ‘ie makkelijk op te bouwen. Bovendien wordt het aanbod steeds groter. Zo hebben we nu ook een tipi en een dichte versie: de sailcloth. Daarmee is de tent ook nog eens perfect in het voor- en naseizoen.” Joost: “We merken daarnaast dat mensen het fijn vinden dat wij met Stretchtent Salland het hele plaatje kunnen bieden. Dankzij onze bedrijven in catering en licht en geluid kunnen wij feesten namelijk voorzien van eten en drinken, een overkapping én techniek. We merken dat dit goed werkt, dat mensen het fijn vinden om één partij te hebben die alles kan regelen. Zo versterken onze verschillende bedrijven elkaar perfect.”

 

Stretchtent Salland  |  Wechelerweg 22  |  Raalte  |  0572 – 79 20 15  |  info@stretchtentsalland.nl  |  www.stretchtentsalland.nl 

Delen:

Deel dit artikel!