“Wil je een win-winsituatie met bonus, ga dan uitbesteden!”

Ben je net met een eigen bedrijf gestart, dan barst je natuurlijk van het enthousiasme en de gretigheid. De kans is groot dat je dan in de valkuil stapt waarbij je (zo goed als) alles zelf wilt oppakken. De gouden tip van Marketing by Nomads uit Heeten is: UITBESTEDEN! “Dat zeggen we niet omdat we graag willen helpen bij de marketing, maar om de beste kwaliteiten van de ondernemer naar boven te halen. Als je uitbesteedt waar je minder goed in bent, hou je nog meer tijd over om te doen waar je goed in bent”, stellen Susanne Baijens en Roel Schrijver.

Zelf hebben ze onder andere besloten de vormgeving uit te besteden. “We weten dat we meer tijd kwijt zijn om dezelfde kwaliteit te halen als onze vaste creatieve partners. Het is gewoon niet kostenefficiënt. In onze visie creëer je met uitbesteden een win-winsituatie met bonus. Je bespaart kosten, krijgt een hogere kwaliteit en je hebt meer tijd om je op je eigen business te richten.”

Eén van de eerste zaken waarmee een starter aan de slag moet, is natuurlijk de naam van het bedrijf. Het moet pakkend en inhoudelijk sterk zijn. Aan die voorwaarden heeft Marketing by Nomads zeker voldaan. Het woord ‘nomads’ verwijst zowel naar hun reislustige achtergrond als naar ‘digital nomad’. Een term die in het buitenland veel wordt gebruikt voor de nieuwe manier van werken waarbij werkplekken niet meer nodig zijn. “Onze laptop is het kantoor. De ene keer staat deze in Heeten, de andere keer in Utrecht, maar het kan ook België, Barcelona of Bali zijn. We maken gebruik van de moderne technologie en je kunt tegenwoordig veilig documenten delen. Voor onze klanten is het een stuk efficiënter en daardoor ook goedkoper. We merken wel dat bedrijven nog moeten wennen aan deze manier van werken. Daarom bieden we nieuwe klanten de gelegenheid ons te ontmoeten. Even kennis maken en sparren over marketing onder het genot van een kop Nederlandse koffie. We hebben ervaren dat veel klanten daarna al snel de voordelen van werken op afstand zien.”

Goud in handen

Susanne en Roel vinden oprecht dat Nederland op online gebied voorloopt op de rest van Europa. Wel schort het aan de marketing. “Door tijdgebrek wordt er af en toe iets gedaan, maar er is geen strategische gedachtegang die aansluit bij de businessdoelstelling. Zonde, want je hebt natuurlijk veel meer resultaat als de middelen elkaar versterken en de boodschap goed is afgestemd op jouw klanten. Veel ondernemers zien de website als een statisch product en na de lancering doen ze er weinig tot niets mee. Een gemiste kans, want juist het optimaliseren en analyseren biedt kansen.”

De twee levens- en zakenpartners bieden zowel de on- en offline marketingstrategie (Susanne) als de technische kennis (hogere vindbaarheid bij Google en gebruiksgemak van de website – Roel). Marketing by Nomads is flexibel in de uitvoering. “Sparren, extra handjes, maandelijkse of wekelijkse ondersteuning of alleen een project zoals een website; het komt allemaal voor. Wel streven we naar zelfredzaamheid en het opleiden van medewerkers is daar een onderdeel van. Het idee om daadwerkelijk samen een bedrijf te starten, vormde zich pas echt tijdens onze laatste wereldreis. We kwamen er al snel achter dat we goud in handen hadden door de combinatie van online marketing expertise en technische kennis. Een must in de online marketing van tegenwoordig.”
Ze zijn dus langzaam toegegroeid naar de start van Marketing by Nomads. “Spannend? Zeker! Keuzes maken is altijd lastig en elke richting die je kiest, heeft voor- en nadelen. Om ideeën en dromen te realiseren, moet je natuurlijk in het diepe springen en kijken waar je uit komt. Dus besloten we de sprong te wagen en het geluk was aan onze zijde. Al snel kwamen uit ons netwerk de eerste klanten die we nu, bijna een jaar verder, nog steeds ondersteunen met hun marketing.”

Sneltrein van gewoontes

Amper een jaar na de oprichting hebben ze Marketing by Nomads behoorlijk goed op de rit. De grootste uitdaging was – zo geven ze aan – het vinden van een goede balans tussen werk en privé. “Het is heel verleidelijk altijd met het bedrijf bezig te zijn. Voordat je het in de gaten hebt, gaan alle gesprekken tijdens een wandeling in het bos, in een restaurant of tijdens Netflix op zondagavond alleen nog maar over klanten en de strategie van het bedrijf. Hoewel we ons beiden bewust waren van deze valkuil stap je er toch in. Gelukkig zorgen de locatiewisselingen er voor dat we niet zo gemakkelijk worden opgeslokt door de sneltrein van gewoontes en konden we tijdig bijsturen.”

De keuze voor een flexibele werkplek zorgde er voor dat Marketing by Nomads direct vanaf het begin volledig digitaal moest gaan. Susanne en Roel erkennen dat het soms zoeken was naar de juiste software en Cloud-oplossingen, maar ze raken geen pen of papier meer aan. Zelfs de administratie staat volledig in de Cloud. “Een aanrader voor iedere ondernemer, want als een laptop kapot gaat, zijn we met een andere laptop en internet binnen no time back in business!”

Marketing By Nomads
Johannalaan 52
8111 AX Heeten
030-3200877
info@marketingbynomads.nl 
www.marketingbynomads.nl

 

Delen:

Deel dit artikel!