WR Schoonmaak Specialisten maakt prachtige stap met nieuwbouwpand

“Een schoon en verzorgd bedrijfspand is je visitekaartje”

“Wacht heel even hoor”, zo zegt Freddie Ruiterkamp terwijl hij wat bloesem van de paardenbloem van de deurklink afveegt. “Als schoonmaakbedrijf heb je toch een naam hoog te houden, hè”, zo grijnst hij terwijl hij de deur opendoet. De onmiskenbare frisse geur van schoonmaakmiddel komt ons meteen tegemoet en na een paar stappen in het nieuwbouwpand wordt het al heel duidelijk: WR Schoonmaak Specialisten heeft met de verhuizing een prachtige stap gemaakt.   

“Ja, er staan nog weleens wat klanten voor ons oude pand”, zo lacht Freddie breed. “Blijkbaar slingert ons vorige adres online nog rond, maar ondertussen zitten we nu een jaar in dit mooie gebouw. En daar zijn we echt ontzettend blij mee.” Die blijdschap is goed te begrijpen, want met het nieuwbouwpand aan de rondweg van Wesepe heeft WR Schoonmaak het perfect voor elkaar. In hun vorige pand in Deventer groeide het bedrijf behoorlijk uit zijn jasje en dus was het hoog tijd voor iets nieuws. “Ik wilde graag een eigen pand in Wesepe, maar er was weinig mogelijk qua bestaande panden. Toen hoorde ik over deze kavels en dat leek me perfect! Het is een harstikke mooi plekje zo tussen Deventer en Raalte, een fijne zichtlocatie met veel ruimte. En daarnaast hebben we hier in de toekomst ook nog eens alle mogelijkheden om uit te breiden.”

Oude rotten 

Deze gedachtegang blijkt typerend voor Freddie. Hij heeft met zijn bedrijf dan wel net een mooie stap gezet, maar dat betekent zeker niet dat hij niet alweer nadenkt over de verdere toekomst. “Ja, zeker! Ik vind het belangrijk om te blijven ontwikkelen. Om te kijken naar de mogelijkheden en daarop in te springen.” Dat Freddie kansen met beide handen aangrijpt, blijkt al snel als hij terugblikt op de start van zijn bedrijf. Hij deed in zijn studententijd namelijk wat schoonmaakwerk, als bijbaantje. “Na een tijdje kwam er toevallig een functie vrij en zo klom ik langzaam steeds een beetje verder op. Na een jaar of acht zag ik de kans om voor mezelf te beginnen. 

Ik maakte afspraken met mijn oude werkgever, nam mijn team over en voegde dit samen met glazenwasserij E Woerts. Dat was het officiële begin van WR Schoonmaak.”

Jaren later heeft het schoonmaakbedrijf een mooie naam opgebouwd in de regio, zeker in de specialistische reiniging. “We doen veel glasbewassing, maar daarnaast ook gevelreiniging, vloeronderhoud, bouwoplevering, ontruimingen en het reinigen van zonnepanelen”, zo vertelt Freddie. 

“We werken zowel voor woningcoöperaties, scholen en bedrijven als voor vastgoedbeheerders en particulieren. Wat ons uniek maakt? We hebben alles in eigen beheer. Alle machines, al het materieel. Wij hebben bijvoorbeeld net een nieuwe hogedrukunit gekocht, op CNG-gas. Met de vervuilende diesel mogen we de steden niet meer in, dus hiermee zijn we helemaal voorbereid op de toekomst. Door ons eigen materiaal kunnen we ook snel schakelen. Dus als de nood aan de man is, dan zijn we er voor onze klanten. Daarnaast werken we met vakopgeleide jongens met heel veel ervaring. Deze oude rotten zijn fantastisch, maar tegelijkertijd lopen we er ook tegenaan dat ze langzaam één voor één met pensioen gaan. Wij zijn dus echt op zoek naar jonge jongens die het vak graag willen leren. Die leiden we hier met liefde op. Tegenwoordig is er op de arbeidsmarkt zoveel te kiezen, dus helaas is het momenteel lastig om mensen richting onze branche te krijgen. Dus iedereen die het tof lijkt om het vak te leren: wees welkom! Oh, en ervaren jongens zijn zéker ook welkom hoor, haha!”

Hoewel in de coronatijd het belang van schoonmakers opeens heel duidelijk werd, is dat gevoel de afgelopen tijd ook weer langzaam weggeëbd. Gek, zo vindt Freddie. Veel bedrijven lijken zich namelijk niet voldoende te realiseren hoe belangrijk de schoonmaak van hun pand is. “Veel ondernemers vergissen zich daarin. 

En dat is best gek, want een schoon, netjes en verzorgd bedrijfspand is toch je visitekaartje. Dat wordt zeker onderschat. Als het financieel moeilijk wordt, dan is de schoonmaak vaak de eerste kostenpost waarin wordt geknipt. Welke tip ik aan ondernemers zou willen meegeven? Realiseer je dat een schoon pand hartstikke belangrijk is. Voor je uitstraling, maar óók voor de gezondheid van je personeel. 

Ik zou aanraden om de reguliere schoonmaak zo’n drie tot vijf keer in de week te doen en glasbewassing zo’n vier tot zes keer per jaar. Qua gevelreiniging zou ik in ieder geval jaarlijks bekijken wat er nodig is. De algen groeien namelijk sneller dan je denkt…”

 

WR Schoonmaak Specialisten   |   Raalterweg 79a   |   Wesepe   |   0570-593411   |   info@wr-schoonmaak.nl   |  www.wr-schoonmaak.nl    

Delen:

Deel dit artikel!